Ugunsgrēka laikā Rīgā no trīsstāvu mājas evakuējušies vairāk nekā 30 cilvēki. Viens cietis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD darbinieks. Ilustratīvs attēls.
VUGD darbinieks. Ilustratīvs attēls. Foto: Una Kupruka / LETA

Otrdienas vakarā ugunsgrēka laikā Rīgā no trīsstāvu dzīvojamās mājas evakuējušies vairāk nekā 30 cilvēki, bet viens cietis, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.22.15 ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumu Rīgā, kur trīsstāvu dzīvojamās ēkas pirmā stāva logā bija redzamas liesmas. Ierodoties notikuma vietā, noskaidrojās, ka deg sadzīves mantas 15 kvadrātmetru platībā.

Jau pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies 32 cilvēki, bet vēl trīs cilvēkus evakuēja ugunsdzēsēji glābēji. Izmantojot glābšanas maskas, no ēkas tika izvesti divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD).

Plkst.1.20 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt otrdien plkst.18.26 VUGD saņēma izsaukumu uz kādu divstāvu koka dzīvojamo māju Rīgā. Ēkas pirmajā stāvā dega starpsiena trīs kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD. Plkst.19.35 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devušies dzēst arī degošu divstāvu dzīvojamās ēkas starpstāvu pārsegumu, vieglo automašīnu, sadzīves mantas, veļas mazgājamo mašīnu, elektrības rozeti, atkritumus, puķu podu kāpņutelpā un kāda dzīvokļa ārdurvis.

Diennakts laikā kopumā VUGD saņēmis 26 izsaukumus - 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 11 uz glābšanas darbiem, bet trīs izsaukumi izrādījušies maldinoši.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu