Lidosta "Rīga" trešdien piedalīsies starptautiskā lidostu akcijā "Bēthovena mirklis"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Starptautiskā lidosta "Rīga".
Starptautiskā lidosta "Rīga". Foto: Paula Čurkste/LETA

Godinot komponista Ludviga van Bēthovena 250 jubileju, lidosta "Rīga" trešdien plkst.14.50 iesaistīsies starptautiskā lidostu akcijā "Bēthovena mirklis", aģentūru LETA informēja lidostas pārstāvji.

"Bēthovena mirklis" ir starptautisks kultūras notikums, kas norisinās komponista dzimšanas dienā. Trešdien plkst.14.50 pēc katras akcijas dalīblidostas vietējā laika trīs minūtes lidostu termināļos atskaņos Bēthovena 5.simfonijas ievadu, bet monitoros demonstrēs īpaši šim notikumam sagatavotu videoklipu.

""Bēthovena mirkļa" mērķis ir vienot dažādu valstu iedzīvotājus mūzikas iedvesmotā pārdomu brīdī, mudinot gan mūzikas mīļotājus, gan cilvēkus, kuriem ir maza interese par klasisko mūziku, atcerēties izcilo komponistu un pārdomāt mūzikas ietekmi uz mūsu dzīvi. Šobrīd "Bēthovena mirklis" ir ieguvis arī papildu nozīmi: veselības krīze un tās sociālās sekas atgādina, cik savstarpēji mēs visi esam saistīti, un Bēthovena mūzika palīdz svinēt cilvēku vienotības un izturības garu," pauda lidostā.

Dalību Bēthovena mirklī ir apstiprinājušas vairāk nekā desmit lidostas Eiropā un pasaulē, tostarp 5.simfonija trešdien skanēs Atēnās, Bukarestē, Budapeštā, Maskavas Šeremetjevo lidostā, Minskā, Minhenē, Cīrihē, Zagrebā, Sarajevā, Rīgā un citās lidostās.

"Bēthovena mirklis" bezpeļņas iniciatīva, kuru atbalsta Bēthovena jubilejas biedrība ("Beethoven Jubiläums GmbH"), Digitālais orķestris, kas nodrošina mūzikas ieskaņojumu, un iesaistītās lidostas - ar viņu pašu līdzdalību.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. 2019.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 7,8 miljonus pasažieru.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu