Levits un Kariņš uzskata, ka jaunākie Covid-19 saslimstības dati liecina par vēl stingrāku ierobežojumu nepieciešamību (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Premjers Krišjānis Kariņš un prezidents Egils Levits
Premjers Krišjānis Kariņš un prezidents Egils Levits Foto: Ieva Leiniša/LETA

Trešdien, 16. decembrī, publicētie Covid-19 saslimstības dati liecina par vēl stingrāku ierobežojumu nepieciešamību, uzskata Valsts prezidents Egils Levits un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Pagājušajā diennaktī Latvijā atklāts līdz šim lielākais Covid-19 gadījumu skaits - 1023 sasirgušie, bet 25 Covid-19 pacienti miruši, kas ir atkārtots augstākais rādītājs, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Pēc abu amatpersonu iknedēļas tikšanās Levits žurnālistiem uzsvēra, ka šodien publicētie Covid-19 saslimstības dati pierāda, ka ir absolūti nepieciešams pastiprināt epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Vienlaikus Valsts prezidents uzskata, ka valdībai, ceturtdien lemjot par papildus ierobežojumiem, būs jānāk klajā ar skaidru vēstījumu - kas tieši cilvēkiem būs jādara un kas tieši jāievēro, lai izvairītos no domstarpībām un pieņemto lēmumu interpretācijas iespējām. "Ir nepieciešama skaidra ziņa, un valdība rīt tādu dos," uzsvēra prezidents.

Levits uzsvēra, ka Covid-19 pandēmiju nav radījuši Latvijas politiķi, bet gan visa sabiedrība ir līdzatbildīga, lai pandēmija neizplatītos. "Tā ir vienīgā ierobežojumu jēga - neizplatīt infekciju," uzsvēra Valsts prezidents.

Arī Ministru prezidents pauda, ka jaunākie Covid-19 saslimstības un mirstības dati liecina, ka valstī nepieciešams ieviest vēl stingrākus ierobežojumus. Pēc viņa teiktā, par konkrētiem ierobežojumiem vēl diskutē eksperti, bet ceturtdien valdībā plānots pieņemt jaunus ierobežojumus, kas no 21. decembra stāsies spēkā uz trim nedēļām. "Ir jāgatavojas trīs nedēļu ilgam klusuma periodam," piebilda Kariņš.

Levits vērtēja, ka Ministru kabinets ir "rīcībspējīgs krīzes menedžeris", piebilstot, ka viņš vēlētos, lai valdības diskusijas par ierobežojumiem būtu īsākas un precīzākas.

Valsts prezidenta ieskatā, visiem valdības pārstāvjiem ir disciplinēti jāievēro pašu lemtais. "Līdz šim šādas disciplīnas nebija, kas radīja nedrošību. Valdība beidzamajā laikā ir apzinājusies šo īpašo nepieciešamību pēc zināmas disciplīnas. Stingri aicinu politiskos līderus atbalstīt valdības lēmumus," uzsvēra Levits.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu