Pakistānā lemj, ka izvarotājus var sodīt ar kastrāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: David East/Unsplash

Pakistānā valdība ir apstiprinājusi jaunu likumu, kas paredz, ka dzimumnoziedzniekus pēc notiesāšanas dažos gadījumos varēs ķīmiski kastrēt, vēsta ziņu aģentūra "Al Jazeera".

Šis soda mērs tiks piemērots cilvēkiem, kuri ir veikuši īpaši smagus dzimumnoziegumus. Valsts prezidents Arifs Alvi ir bildis, ka šis solis varētu palīdzēt izskatīt esošos un novērst iespējamos dzimumnoziegumus.

Jaunie likumgrozījumi tāpat paredz jaunu tiesas institūciju izveidi, kas nodarbosies ar dzimumnoziegumu pret sievietēm un bērniem izskatīšanu, turklāt juridiskais regulējums paredz, ka nu šīs lietas būs jāizskata četru mēnešu laikā.

Valdība tāpat ir atcēlusi "divu pirkstu" testu, kas iepriekš ir izmantots, lai identificētu izvarošanas upurus, kā arī padarījusi dzimumnoziedznieku identitātes atklāšanu par nelikumīgu.

Pakistānā, kur ir augsts dzimumnoziegumu skaits, šis temats ir kļuvis aktuāls pēc šokējoša izvarošanas gadījuma šī gada septembrī, kad divi vīrieši izvaroja sievieti, kuras mašīnai uz bija beigusies degviela, viņas bērnu priekšā. 

Pakistānas premjerministrs Imrans Kāns ir solījis nodrošināt jauno likumu ievērošanu, kā arī apstākļus, kuros dzimumnoziegumu upuri varētu ziņot par notikušo bez bailēm un ar garantiju par varas iestāžu aizsardzību.

Kāns iepriekš ir publiski izteicies, ka "vēlētos atjaunot publisku pakāršanu izvarotājiem", taču pēcāk minējis, ka tas nebūtu labs solis valsts sadarbības partneru acīs.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu