"Es vienkārši atbrīvoju prātu un to daru." Kanādā septiņus gadus veca meitenīte spēj pacelt 80 kilogramu svaru stieni (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Septiņus gadus vecā Rorija van Ufta no Kanādas spēj pacelt svaru stieni, kas sver līdz pat 80 kilogramiem, vēsta "Daily Mail".

Septiņus gadus vecā meitenīte dzīvo Otavā un jau mācās skolā, paralēli apvienojot divus sporta veidus - vingrošanu un svarcelšanu. Nevar noliegt, ka jaunās sportistes spējas ir prātam neaptveramas, jo vēl pavisam nesen viņa gāja bērnu dārzā, bet jau tagad spēj pacelt svara stieni, kas vairāk nekā divas reizes ir smagāks par viņu pašu.

Lielākais svars, ar ko meitenīte var veikt pietupienus ir 61 kilograms, bet tā saucamajā deadliftā van Ufta spēj pacelt pat 80 kilogramus smagu svara stieni.

Vēl pavisam nesen mazā sportiste piedalījās kādā ASV turnīrā ar atlēta svara ierobežojumu līdz 30 kilogramiem. Meitene sacentās ar 13 gadus vecām pretiniecēm un izcīnīja uzvaru, kļūstot par visu laiku jaunāko dalībnieci, kas triumfējusi šajās sacensībās.

Van Ufta ar svarcelšanu sāka nodarboties piecu gadu vecumā un tagad svaru zālē pavada četras stundas nedēļā. Sportistes tēvs ir norādījis, ka treniņu process ir pilnība drošs un meitenītes veselība neesot pakļauta riskam, jo viņu pieskatot vairāki treneri.

"Man patīk kļūt stiprākai. Tas, ka esmu stiprāka, ļauj man izdarīt vairāk un būt labākai par citiem. Kad eju celt stieni nedomāju, kas bija pirms tam un, kas sekos pēc. Es vienkārši atbrīvoju prātu un to daru," izteikusies pati svarcēlāja.

Neskatoties uz to, ka van Ufta ir kanādiete, viņai sacensties nākas ASV, jo dzimtenē sacensību tik agrai vecuma grupai neesot.

Svarcelšana gan van Uftai esot tikai hobijs, jo viņas prioritāte ir vingrošana. Ar šo sporta veidu meitenīte nodarbojoties pat deviņas stundas nedēļā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu