Policija Pāvilostas novadā no nelegālās aprites izņem vairāk nekā tonnu alkohola (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Valsts policijas (VP) amatpersonas Pāvilostas novadā no nelegālās aprites izņēmušas vairāk nekā vienu tonnu alkohola, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

VP regulāri veic dažādus preventīvus un operatīvus pasākumus, lai cīnītos ar nelikumīgu akcizēto preču apriti.

Šeršņova stāstīja, ka VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas novembra beigās Pāvilostas novadā apturēja automašīnu, kurā tika konstatēts nelegālais alkohols - kopumā 30 litri kandžas.

Sāktajā kriminālprocesā likumsargi veica kratīšanu kādā nekustamā īpašumā Pāvilostas novadā, kur atrada un izņēma 990 litrus brāgas, vēl 70 litrus kandžas, tās tecināšanas iekārtu un aprīkojumu, un divas gāzes pistoles, kurām personas nevarēja uzrādīt reģistrācijas dokumentus, sacīja Šeršņova.

Likumsargi aizturēja divas personas, vienai no personām ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Abas personas iepriekš nav nonākušas policijas redzeslokā, piebilda policijas pārstāve.

Saskaņā ar Krimināllikumu par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

VP informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti, gluži kā šajā gadījumā, VP informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

VP atgādina, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67 075 444, vai arī rakstot uz e-pastu "uzticiba@vp.gov.lv".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu