VIDEO ⟩ Britu meitene "TikTok" vērtē latviešu Ziemassvētku tradīcijas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latgalē dzīvojoša britu meitene, kura kļuvusi par vietējo "TikTok" slavenību, pastāsta, kuras latviešu Ziemassvētku tradīcijas viņai patīk un kuras ne. 

Villova Storma, kura šā gada vasarā pārcēlās uz dzīvi kādā Latgales pilsētā, nu kļuvusi par vietējo "TikTok" zvaigzni ar 12 tūkstošiem sekotāju. Meitene veido īsus videoklipus, kuros parāda, kā gatavo dažādus latviešu ēdienus, kā arī apraksta dzīvi laukos. 

Viens no pēdējiem Villovas videoklipiem ir par Ziemassvētku tēmu. Meitene novērtē dažādas latviešu svētku tradīcijas. Viena no tām ir dziesmu dziedāšana un dzejoļu skaitīšana pie eglītes apmaiņā pret dāvanām. 

Villova atzina, ka šī tradīcija šķiet ļoti jauka un viņa būtu vēlējusies, lai arī viņas bērnībā tāda būtu bijusi, taču nu viņa noteikti to izmēģinās šajos svētkos. 

Nākamo meitene nosauca adventes vainaga svecīšu aizdegšanu katrā nedēļas svētdienā līdz pat Ziemassvētkiem. Villovai kaimiņos dzīvo kāda pavecāka kundze, ar kuru kopā meitene dedzinājusi iknedēļas svētku sveci. 

Puzuru veidošana ir Villovas vismīļākā latviešu tradīcija, taču viņa atzīst, ka nemāk tos veidot. "Ja kāds zina, kā pareizi taisīt puzurus, lūdzu, padodiet ziņu, jo visas pamācības ir latviešu valodā!" sacīja Villova. 

Kā pēdējo tradīciju meitene minēja filmas "Viens pats mājās" skatīšanos četras piektdienas pēc kārtas. "Jūs taču jokojat, vai ne?" smīnot sacīja Villova. 

@binwizard

This is done with utmost respect and love to latvian culture, I just wanted a fun way to talk about it. :) ##latvia ##christmas

♬ Jingle Bells - Christmas Jazz - Christmas Songs
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu