Tanzānija Covid-19 vakcinācijas vietā plāno lietot vietējo "brīnumdziru" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vietējā zāļu tēja no Madagaskaras, ar kuru ārstēsies pret Covid-19.
Vietējā zāļu tēja no Madagaskaras, ar kuru ārstēsies pret Covid-19. Foto: Garreth Brown/shutterstock.com

Tanzānijas amatpersonas paziņojušas, ka neplāno valstī uzsākt vakcināciju pret Covid-19. Tā vietā valsts cer, ka vīrusu izdosies apturēt ar "tautas medicīnas" metodēm, ziņo raidsabiedrība BBC.

Tanzānijas Veselības ministrijas pārstāvis Džeralds Čami skaidro, ka viņu māc šaubas par importēto vakcīnu drošību un efektivitāti. Viņš uzskata, ka Covid-19 vakcīnas izmēģinājumi notikuši pārāk ātri, lai spētu saprast to efektivitāti. 

Čami atklāj, ka sabiedrībā jau ilgu laiku klīst runas, ka Āfrikas valstu iedzīvotāji tiek izmantotu kā vakcīnas "izmēģinājuma trusīši", tanī pat laikā šīs valstis pagaidām plānojas, kā vienas no pēdējām, uz kurieni atvedīs vakcīnas pret Covid-19.

Tanzānijas stratēģija pret Covid-19 ir pretrunā ar kaimiņvalstu stratēģiju, kur pēdējā laikā pieaudzis Covid-19 atklāto gadījumu skaits. 

Tanzānijas prezidents Džons Magufuli jau pavasarī paziņoja, ka valstī nav Covid-19 vīrusa.

Tanzānija bija arī viena no pirmajām valstīm, kura pasūtīja Madagaskarā radīto augu izcelsmes līdzekli pret Covid-19 - speciālu zāļu tēju. Eksperti gan atzīst, ka šī "brīnumlīdzekļa" efektivitāte pret Covid-19 ir ļoti apšaubāma. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu