"Twitter" vērsīsies pret maldinošiem tvītiem par Covid-19 vakcīnām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Mikroblogošanas vietne "Twitter" trešdien paziņoja, ka no nākamās nedēļas vērsīsies pret maldinošiem tvītiem par Covid-19 vakcīnām, sekojot platformu "Facebook" un "YouTube" piemēram.

"Twitter" jau vēršas pret ierakstiem ar nepatiesu informāciju par to, kā vīruss izplatās, un sabiedrības veselības aizsardzības pasākumiem, tādiem kā sejas masku valkāšana.

"Mēs noteiksim prioritāti viskaitīgākās maldinošās informācijas aizvākšanai un sāksim marķēt tvītus, kas satur potenciāli maldinošu informāciju par vakcīnām," teikts "Twitter" paziņojumā. "Mēs koncentrējamies uz maldinošas informācijas ierobežošanu, kurai ir vislielākais potenciāls kaitēt cilvēku labklājībai."

"Twitter" tostarp vērsīsies pret apgalvojumiem, ka vakcīnas ir domātas tam, lai tīši kaitētu cilvēkiem vai viņus kontrolētu.

Vairākās valstīs jau ir sākusies vakcinēšanās pret jauno koronavīrusu, tostarp Lielbritānijā, ASV un Kanādā, un drīzumā sāksies Eiropas Savienībā.

"Facebook" un "YouTube" ir paziņojušas par striktu politiku, lai cenzētu dezinformāciju par vakcīnām un centieniem izjaukt vakcinēšanās kampaņas.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu