Video ⟩ Vīrieši Rīgas centrā cītīgi meklē dzīvokļus, ko "aptīrīt" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zaglis. Ilustratīvs attēls.
Zaglis. Ilustratīvs attēls. Foto: Alexander Kirch/Shutterstock

Pirmdienas, 14. decembra, naktī divi vīrieši Rīgas centrā, šķiet, aktīvi centušies atrast kādu nelaimīgu iedzīvotāju, kura mājokli "aptīrīt".

Sociālajā tīklā "Facebook" ievietotā video redzams, kā vīrieši parausta dzīvokļa durvis. Acīmredzot tās bija aizslēgtas, tāpēc viņi devās tālāk. Nokāpuši stāvu zemāk, vīrieši šīs darbības atkārtoja, taču atkal dzīvoklī, par laimi, netika.

Video: Vīrieši mēģina iekļūt svešos dzīvokļos

Video autore portālam "Apollo" pastāstīja, ka saistībā ar notikušo aizpildījusi iesniegumu Rīgas pašvaldības policijas (RPP) lietotnē.

"Konkrētajā gadījumā iespējamie pārkāpēji netika konstatēti, taču jebkurā šādā situācijā aicinām nekavējoties ziņot policijai, sniedzot pēc iespējas detalizētu informāciju," portālam "Apollo" norādīja RPP pārstāvis Toms Sadovskis. "Visefektīvāk šādos gadījumos ir zvanīt pa tālruni 110, jo tad operatoram var atbildēt uz papildu jautājumiem. Vēl viens veids, kā ziņot, ir Rīgas pašvaldības policijas mobilā lietotne."

Kaut gan par durvju raustīšanu likumā nav paredzēta atbildība, Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska norādīja, ka daudziem mājokļu apzadzējiem tas ir kā darbs, tādēļ par šādiem gadījumiem jāvēršas policijā, jo tā, iespējams, var atrast kādu jau meklēšanā izsludinātu personu.

Tāpat viņa aicināja tos, kuri, atrodoties dzīvoklī, pamana, ka kāds no ārpuses rausta durvis, vērsties policijā.

Policijā arī norādīja, ka vidēji katra ceturtā zādzība no mājokļiem notiek brīvi piekļūstot - pa neaizvērtiem logiem vai neaizslēgtām durvīm, tādēļ ir svarīgi mājokļa durvis slēgt arī atrodoties mājās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu