FKTK piemērojusi 10 000 eiro sodu "Rīgas kuģu būvētavai"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) piemērojusi 10 000 eiro sodu kuģu būves un remonta uzņēmumam AS "Rīgas kuģu būvētava", kā arī 500 eiro sodu kompānijas vienīgajam valdes loceklim Eināram Bukam par Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumiem, aģentūrai LETA pavēstīja komisijā.

Vienlaikus kompānijai noteikts tiesiskais pienākums nekavējoties publicēt "Rīgas kuģu būvētavas" finanšu informāciju par 2020.gada pirmajiem trim mēnešiem, starpperiodu pārskatu par 2020.gada pirmajiem sešiem mēnešiem un finanšu informāciju par 2020.gada deviņiem mēnešiem.

FKTK skaidroja, ka sods piemērots, jo "Rīgas kuģu būvētava" nav izpildījusi likumu par 2019.gada revidētā pārskata, finanšu informācijas par 2020.gada pirmajiem trim mēnešiem, starpperiodu pārskata par 2020.gada pirmajiem sešiem mēnešiem un finanšu informācijas par 2020.gada deviņiem mēnešiem publiskošanu, pārkāpjot Finanšu instrumentu tirgus likuma prasības.

"Rīgas kuģu būvētavai" soda nauda ir jāieskaita valsts budžetā.

Jau vēstīts, ka arī šogad janvārī FKTK padome piemēroja "Rīgas kuģu būvētavai" soda naudu 10 000 eiro apmērā par Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumiem. Sods tika piemērots, jo "Rīgas kuģu būvētava" nebija savlaicīgi izpildījusi Finanšu instrumentu tirgus likuma prasības par 2018.gada revidētā pārskata, finanšu informācijas par 2019.gada pirmajiem trim mēnešiem, starpperiodu pārskata par 2019.gada pirmajiem sešiem mēnešiem un finanšu informācijas par 2019.gada deviņiem mēnešiem publiskošanu.

Tāpat ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2019.gada augustā pasludināja "Rīgas kuģu būvētavai" tiesiskās aizsardzības procesu, nosakot divu gadu termiņu tā īstenošanai, taču 2020.gada maijā kompānijas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānā tika veikti grozījumi, nosakot, ka plāna īstenošanas termiņš ir četri gadi - līdz 2023.gada augustam.

"Rīgas kuģu būvētava" pērn strādāja ar 277 376 eiro auditēto apgrozījumu, kas ir 14,5 reizes mazāk nekā 2018.gadā, bet uzņēmuma zaudējumi samazinājās 8,1 reizi un bija 823 990 eiro. "Rīgas kuģu būvētava" specializējas zvejas laivu, kabotāžas prāmju, palīgpeldierīču būvē un remontā. Kompānijas lielākais akcionārs ir "Remars-Rīga", kas iekļauts koncernā "Eiroholdings". Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu