Amerikāņu pārītis par karantīnas noteikumu neievērošanu Kaimanu salās izcieš četru mēnešu cietumsodu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Vanjae Ramgeet,Skylar Mack/ Facebook.com

Skailera Maka (18) Kaimanu salās jau pēc divām dienām pārtrauca 14 dienu karantīnu, lai noskatītos, kā viņas draugs piedalās ūdensmotociklu sacensībās, tomēr policija viņu aizturēja turpat notikuma vietā.

Skailerai Makai un viņas draugam Vandžī Ramdžītam, kurš ir profesionāls ūdensmotociklu braucējs no Kaimanu salām, piespriests četru mēnešu cietumsods par Karību jūras valstu stingras Covid-19 karantīnas prasību neievērošanu.

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju, Maka Kaimanu salās ieradās 27. novembrī, un viņai, saskaņā ar ierobežojumu likumiem, bija vismaz 14 dienas jāatrodas karantīnā.

29. novembrī Maka pameta savu dzīvesvietu, noņēma ģeogrāfiskās atrašanās noteikšanas rokassprādzi un devās vērot, kā Ramdžīts sacenšas ūdensmotociklu sacensībās.

Tiek uzskatīts, ka abas personas vairāk nekā septiņas stundas pasākumā ir mijiedarbojušās ar sabiedrības locekļiem bez sociālās norobežošanās un maskām. Policija notikuma vietā aizturēja Maku, kuras tēvs arī ir profesionāls ūdensmotociklu braucējs ASV.

Abi jaunieši atzina savu vainu likuma neievērošanā. 

Gan viņai, gan Ramdžītam, kurš tika apsūdzēts par palīdzības sniegšanu draudzenei noteikumu pārkāpšanā, ir piespriests cietumsods.

Advokāts Džonatans Hjūzs, kurš pārstāv gan Maku, gan Ramdžītu, tiesā sacīja, ka, viņaprāt, sods ir pārāk bargs un abi jau ir samaksājuši ievērojamu cenu par savu rīcību.

"Nekādā gadījumā nevar būt pareizi, ka par pirmreizēju pārkāpumu 18 gadus vecam apsūdzētajam, tiek uzlikts brīvības atņemšanas sods. Skailera ir pilnībā samaksājusi naudas sodu no saviem uzkrājumiem. Viņa ir saņēmusi naida vēstules, pat nāves draudus," sacīja advokāts.

Ramdžītam tika atņemta uzvara ūdensmotociklu sacensībās, un viņam uzreiz lika atdot naudas balvu un trofeju. Viņam arī bija pienākums uzrakstīt oficiālu atvainošanos Kaimanu salu ūdens transportlīdzekļu asociācijā, un puisim neatļaus startēt 2021. gada sacensībās.

"Es zinu, ka Kaimanu salu valdība nav darījusi neko citu, kā tikai veicinājusi īpašu piesardzību, lai apkarotu COVID-19 izplatību, tāpēc valstij un tās pilsoņiem vajadzētu būt ārkārtīgi lepniem. 

Es pieļāvu kļūdu, un ar vārdiem nevar izteikt, cik man ir žēl. Man šajos juku laikos tika dota iespēja iebraukt salās, un es to ļaunprātīgi izmantoju. Es pazemīgi lūdzu sabiedrības piedošanu," vēstulē rakstīja Skailara

Arī Ramdžīts kādā vēstulē izteica savu atvainošanos un nožēlu. "Es pieņēmu lēmumu, nedomājot par tā ilgtermiņa ietekmi uz mūsu kopienu. Vārdi nevar izteikt, cik patiesi man ir žēl par satraukumu, vilšanos un neērtībām, kuras jūs visi esat piedzīvojuši manis dēļ," rakstīja Ramdžīts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu