NBS komandieris aicina būt gataviem stāties pret jebkādiem mēģinājumiem sašķelt nāciju (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien atkārtoti amatā apstiprinātais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš aicina būt kritiski domājošiem pilsoņiem, kas gatavi stāties pret jebkādu mēģinājumu iespaidot un sašķelt mūsu nāciju.

Kalniņš uzrunā augstākajām amatpersonām un visai sabiedrībai norāda, ka atkārtota apstiprināšana komandiera amatā ir ļoti liels pagodinājums un atzinība viņa līdzšinējam darbam un profesionalitātei.

2017.gadā, stājoties komandiera amatā, viņa galvenā prioritāte bija uzturēt augstas operacionālās spējas un nesalaužamo armijas garu. Šodien, gandrīz pēc četriem gadiem, šī prioritāte nav mainījusies.

Nacionālie bruņotie spēki ir Latvijas sabiedrības spogulis, reprezentējot pilsonisko atbildību pret valsti, ģimeni un sabiedrību kopumā. Bruņoto spēku lielākā bagātība un panākumu atslēga ir cilvēks, tāpēc viņš ir pārliecināts, ka tikai augsti motivēts, mērķtiecīgs, profesionāls, izglītots, zinātkārs un pozitīvs Latvijas pilsonis spēj strādāt saliedētā komandā.

"Šodien bruņotie spēki ir kļuvuši par prestižu, saliedētu un Latvijas sabiedrību iekļaujošu komandu, kuru vieno kopēja vīzija, misija un vērtības. Šodien mēs varam lepoties ar augsti motivētiem profesionālā dienesta karavīriem un zemessargiem, savu bruņojumu. Mums ir liels atbalsts no sabiedroto spēkiem," norāda Kalniņš.

Runājot par nākotnes iecerēm, viņa redzējums ir, ka bruņoto spēku attīstība visos spēku veidos un specifiskās jomās turpināsies sabalansēti, modernizējot esošo bruņojumu un ieviešot inovatīvus risinājumus.

"Veicot šo attīstību, detalizēti analizējot konfliktu pieredzi un meklējot labāko risinājumu starp ļoti dārgu militāro instrumentu ieviešanu un to atdevi taktiskajā pielietojumā. Tehnoloģiskā attīstība un cilvēciskā faktora minimizēšana ir viens no būtiskākajiem soļiem ne tikai augstākas kvalitātes sasniegšanā uzdevumu izpildē, bet arī papildu drošība bruņojuma funkcionalitātē," uzsver Kalniņš.

Komandieris norāda, ka aktīva sadarbība ar sabiedrotajiem, Latvijas vienību konsekventa dalība starptautiskajās operācijās un ieguldījums NATO un ES militārajās vadības struktūrās ir stratēģijas īstenošanas būtisks aspekts.

"Arī turpmāk mums, bruņotajiem spēkiem, ir svarīgi sniegt aktīvu atbalstu sabiedrībai dažādu problēmu risināšanā. Turpināsim būt aktīvi pilsoņu pozitīvā noskaņojuma veicināšanā, motivējot būt aktīviem valstiskuma veidotājiem un aizsardzības nodrošinātājiem. Būsim kritiski domājoši pilsoņi, kas gatavi stāties pret jebkādu mēģinājumu iespaidot un sašķelt mūsu nāciju. Šī ir misija, kuru veic un turpinās veikt bruņotie spēki ikdienā, atrodoties dziļā saiknē ar sabiedrību," uzsver Kalniņš.

Jau ziņots, ka Kalniņš amatā atkārtoti apstiprināts tiks ar 2021.gada 27.janvāri.

Kalniņš NBS komandiera pienākumus pilda kopš 2017.gada janvāra. Iepriekš viņš bijis NBS Apvienotā štāba priekšnieks, Zemessardzes komandieris un Zemessardzes štāba priekšnieks, kā arī ieņēmis citus vadošus amatus NBS un Zemessardzē. Kalniņš guvis arī operāciju plānošanas un vadības pieredzi, dienot starptautiskajā operācijā Irākā. Dienestu Latvijas armijā sācis 1997.gadā Zemessardzes 51.bataljonā.

Saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku likumu Saeima NBS komandieri apstiprina amatā uz četriem gadiem un atbrīvo no amata pēc Valsts prezidenta priekšlikuma. Valsts prezidents Egils Levits rosināja Latvijas armijas komandiera amatā atkārtoti apstiprināt ģenerālleitnantu Kalniņu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu