Video ⟩ Topošās māmiņas sašutušas par dzemdēšanu sejas maskā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Kāda Rīgas iedzīvotāja ir neizpratnē par obligāto prasību dzemdībās lietot sejas masku. Dzemdību laikā, kad ir kontrakcijas, elpošanai ir ļoti liela nozīme, taču ar sejas masku tas šķiet krietni grūtāk izdarāms, vēstī raidījumā "Bez Tabu". 

Lielākā daļa Latvijas slimnīcas ir apstiprinājušas, ka topošajām māmiņām dzemdību laikā obligāta prasība ir sejas maskas lietošana. Dažas slimnīcas atzīst, ka sejas maska dzemdētajām jālieto pat tad, ja Covid-19 tests uzrāda negatīvu rezultātu. Slimnīcu pārstāvji to skaidro, kā drošības pasākumu, lai mazinātu risku inficēties ar koronavīrusu mediķiem. 

Rīgas Dzemdību namā sejas maskas dzemdētajām ir jāvelk, taču tās drīkst noņemt brīdī, kad notiek mazuļa izstumšanas fāze. Lita gan ir neizpratnē, kādēļ dzemdētājām jābūt sejas maskā līdz dzemdību noslēgumam, ja izstumšanas brīdī tomēr uz laiku drīkst noņemt sejas masku, jo tajā laikā taču arī varot inficēt mediķus. 

Viņa uzskata, ka mediķiem atbilstoša aizsargtērpa gadījumā un ievērojot cita drošības prasības, vajadzētu ļaut dzemdētājai nevilkt sejas masku. Lita uzskata, ka citādi tas esot necilvēcīgi.

Raidījums noskaidroja, ka ir medicīnas iestādes, kurās ļauj dzemdētajām nelietot sejas maskas, ja ir negatīvs Covid-19 tests. Ierodoties slimnīcā, arī Rīgas Dzemdību namā, grūtniecēm jāveic Covid-19 tests, taču rezultāti ir zināmi ne ātrāk kā pēc 12 stundām, kad daudzos gadījumos dzemdības jau ir noslēgušās. Noskaidrots, ka Latvijā ir dzemdību nodaļas, kurās tomēr ļauj dzemdētajām būt bez sejas maskas, jo citādi ir apgrūtināta elpošana. Mediķus no Covid-19 aizsargā dezinfekcijas pasākumi un aizsargtērps.

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu