Rīgā Lietuvas pilsonis braukā apkārt teju divu promiļu reibumā un bez šofera tiesībām (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls
Valsts policija. Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

Kāds Lietuvas pilsonis pandēmijas laikā pamanījies Latvijā iekulties kriminālās nepatikšanās, tagad viņam draud tiesu darbi, vēsta raidījums "Degpunktā".

Kā informē Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes pārstāvis Romāns Kozlinskis, policija Bolderājā saņēma informāciju, ka pa apkārtni braukā busiņš, kurā atrodas personas reibuma stāvoklī.

Policisti mikroautobusu apturēja. Sarunas laikā ar šoferi varēja spriest, ka viņš ir alkohola reibumā. Šoferis sarunas laikā arī atzinis, ka lietojis alkoholu.

Policisti lūguši šoferi uzkavēties, kā arī aicinājuši viņu uzrādīt kādu personu apliecinošu dokumentu, un jauneklis policistiem pasniedzis Lietuvas pilsoņa pasi un noteicis, ka autovadītāja apliecību aizmirsis mājās.

Uz notikuma vietu izsaukta ceļu policija. Alkohola pārbaudē atklājies, ka šoferis sēdies pie stūres 1,77 promiļu reibumā.

Turklāt policijas datubāzes atklājušas, ka šoferis tiesības nevis aizmirsis mājās, bet gan patiesībā viņam to nemaz nav. Līdz ar to soda protokola vietā pārkāpējs ticis pie kriminālprocesa.

Aizturētā turpmākais ceļš vedis uz Gaujas ielu, kur viņš nodots izmeklētāju rokās. Visticamāk, ka šajā naktī uzņemtos kadrus lietuvietis vēlreiz varēs noskatīties jau kopā ar tiesnesi.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu