Trīs Latvijas skeletonisti ar M.Dukuru priekšgalā Austrijā dosies trasē PK sacensībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tomass Dukurs
Tomass Dukurs Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Austrijas pilsētā Insbrukā piektdien gaidāmas Pasaules kausa (PK) sezonas ceturtās sacensības, kurās uz starta stāsies gan joprojām neuzvarētais Martins Dukurs, gan viņa brālis Tomass, gan Endija Tērauda sieviešu sacensībās.

Pirmie trasē dosies vīrieši, kuriem pirmais brauciens paredzēts plkst.10.30 pēc Latvijas laika, bet otrais - plkst.12. Sacensības tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7).

Ar 11.numuru trasē dosies Tomass Dukurs, bet kā nākamais aiz viņa - Martins.

Pasaules kausa sezona ar diviem posmiem sākās Siguldā, kur abās reizēs nepārspēts bija mājinieks M.Dukurs, kamēr Tomass Dukurs izcīnīja attiecīgi ceturto un otro vietu.

Iepriekšējā nedēļas nogalē pirmoreiz sacensības norisinājās Īglsas trasē, un tajās dalītu pirmo vietu izcīnīja M.Dukurs un krievs Aleksandrs Tretjakovs, Tomasam finišējot desmitajā vietā 19 braucēju konurencē.

Martins Īglsas trasē nav pārspēts jau kopš 2010.gada.

Iepriekšējā nedēļā M.Dukurs izcīnīja savu 57. uzvaru Pasaules kausa posmos. Insbrukas trase sportistam bijusi īpaši veiksmīga, jo šeit kopumā izcīnītas 14 zelta medaļas, no kurām 11 - Pasaules kausa posmos, vēl divas to ietvaros - Eiropas čempionātā un viena - pasaules meistarsacīkstēs.

Tikmēr T.Dukurs Insbrukā uz goda pjedestāla stājies trīsreiz, visas - Pasaules kausa sacensībās. Viņš bronzas medaļu ieguva 2011., 2013. un 2014.gadā. Pērn Eiropas čempionātā Tomass Austrijas trasē samierinājās ar "koka medaļu" jeb ceturto pozīciju.

Šosezon M.Dukuram sīvāko konkurenci bez brāļa Siguldā izrādīja vācietis Aleksandrs Gasners, kurš pirmajā etapā bija dalītā otrajā vietā, bet nedēļu vēlāk finišēja piektais. Pirmajā posmā otro vietu ar vācieti dalīja viņa tautietis Fēlikss Kaizingers.

Trešajā posmā Īglsas trasē trešais bija krievs Ņikita Tregubovs, ceturtais - brits Mets Vestons, kuram sekoja divi vācieši - Gasners un Kristofers Grothērs.

Pagājušajā sezonā Insbrukā aiz M.Dukura finišēja viens no pasaules vadošajiem skeletonistiem dienvidkorejietis Sunbins Juns, kurš šosezon Covid-19 pandēmijas dēļ trasē vēl nav devies. Trešo vietu izcīnīja Krievijas sportists Tretjakovs, bet T.Dukurs ierindojās 12.vietā.

Martins Dukurs iepriekšējā sezonā apliecināja savu dominanci uz pasaules skeletona skatuves, izcīnot divus no trim lielākajiem tituliem. Viņš devīto reizi karjerā uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā un kļuva par vienpadsmitkārtēju Eiropas čempionu. Pasaules meistarsacīkstēs nācās samierināties ar ceturto vietu.

Tikmēr Tomass Dukurs Pasaules kausa kopvērtējumā bija sestais. Vienīgo reizi uz goda pjedestāla viņš kāpa Siguldas posmā, kur piekāpās brālim un kļuva par Eiropas vicečempionu. Pasaules čempionātā Tomass Dukurs bija septītais.

Pēc trim posmiem Pasaules kausa kopvērtējuma līderis ar 675 punktiem ir M.Dukurs, 578 punkti ir vācietim Aleksandram Gasneram, Tregubovam ir 560 punkti, bet 546 punkti ir T.Dukuram.

Tikmēr Tērauda sieviešu konkurencē pirmo braucienu aizvadīs plkst.14.30, bet otrais brauciens notiks Latvijas laika plkst.16. Sacensības, atskaitot otrā brauciena sākumu, tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7).

Viņa trasē dosies ar 11.numuru.

Sezonas pirmajā posmā Siguldā Tērauda izmantoja mājas trases priekšrocības, kā arī sliktos laikapstākļus un pirmo reizi Latvijas sieviešu skeletonam sagādāja medaļu augstākās raudzes sacensībās, izcīnot bronzu.

Otrajā posmā viņa ierindojās 11.vietā.

Šīs sezonas pirmajos divos posmos nepārspēta palikusi austriete Janīna Floka, bet otro un trešo vietu izcīnījusi nīderlandiete Kimberlija Bosa.

Siguldā startēja arī Pasaules kausa ieguvēja Žaklīna Lelinga (Vācija), pasaules čempione Tīna Hermana (Vācija) un Eiropas čempione Jeļena Ņikitina (Krievija).

Pirmajā posmā Insbrukā Tērauda ierindojās 11.vietā. Uzvarēja Ņikitina, otrā bija Bosa, bet trešo vietu dalīja Floka ar Hermani.

Tērauda iepriekšējā sezonā bija vadošā pašmāju skeletoniste, un viņai ir priekšroka izmantot vienīgo Latvijas kvotu, taču nav izslēgts, ka kādā no turpmākajiem Pasaules kausa posmiem startēs Dārta Zunte. Tērauda 2019./2020.gada sezonā uzvarēja divos Eiropas kausa posmos un izcīnīja sesto vietu pasaules junioru čempionātā.

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā pēc trim posmiem ar 650 punktiem ir Floka, bet par 30 punktiem mazāk ir Bosai. Trešo vietu ar 587 punktiem ieņem Ņikitina, kamēr Tērauda ar 472 punktiem ierindojas septītajā pozīcijā starp 22 sportistēm.

Nedēļas nogalē Insbrukā Pasaules kausa ietvaros notiks arī divas bobsleja sacensības divniekiem.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Arī nākamais Pasaules kausa posms notiks Insbrukā, bet pēc jaunā gada ieplānots viens etaps Vinterbergā. Turpinājumā paredzēti posmi Sanktmoricā un Kēnigszē, bet sezonas noslēgums plānots marta vidū Jaņcinas trasē, kur notiks 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu sacensības. Tiesa, šī posma norise pagaidām ir zem jautājuma zīmes.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu