Vācijas lidostas atkritumos atrasta 28 tūkstošus eiro vērta glezna

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Īva Tangī glezna.
Īva Tangī glezna. Foto: Diseldorfas policijas foto

Vācijas iestādes veiksmīgi izsekojušas un no lidostas otrreizējās pārstrādes atkritumu tvertnes atguvušas 28 tūkstošu eiro vērtu sirreālistu gleznu, vēsta portāls "Allthatsinteresting".

Vērtīgais mākslas darbs gandrīz nonācis atkritumu tvertnē pēc tam, kad nezināms uzņēmējs, kas ceļojis starptautiskā mērogā, bija aizmirsis paņemt gleznu līdzi uz savu lidojumu.

Glezna ir autentisks un 20. gadsimta franču sirreālista Īva Tangī gleznojums bez nosaukuma.

Pirms kļūt par gleznotāju, Tangī dienēja Francijas armijā un strādāja dažādus darbus. Pirmo personālizstādi viņš izveidoja 1927. gadā Parīzes galerījā "Surréaliste". Gadu vēlāk viņa darbi tika salīdzināti ar citiem cienījamiem gleznotājiem, piemēram, Andrē Masonu, Pablo Pikaso un Salvadoru Dalī.

Tangī gleznas īpašnieks bija plānojis ņemt vērtīgo gleznu līdzi lidojumā no Diseldorfas uz Telavivu, Izraēlu. Mākslas izstrādājums, kura vērtība ir 280 000 eiro, tika iesaiņots kartona kastē, lai to aizsargātu lidojuma laikā.

Īpašnieks nejauši atstājis iesaiņoto gleznu pie reģistrēšanās letes. Kad viņš sapratis, ka ir aizmirsis mākslas darbu, bijis jau par vēlu. Pēc ierašanās Izraēlā vīrietis ātri sazinājies ar Vācijas varasiestādēm, taču tās mav varējušas atrast gleznu. Viņam uzsmaidīja veiksme, kad brāļadēls iekāpa lidojumā no Beļģijas uz Diseldorfu, kur viņš sazinājās ar policijas iecirkni netālu no lidostas saistībā ar tēvoča nozaudēto gleznu.

Izmeklētāji pārmeklēja atkritumu kaudzes, kas izmestas lidostas  izmantotajos papīra pārstrādes atkritumu konteineros. Izrakņājušies pārstrādāto atkritumu kaudzēs, viņi atraduši trūkstošo gleznu.

"Šis noteikti bija viens no mūsu laimīgākajiem stāstiem šogad. Tas bija reāls detektīvs," sacīja policijas pārstāvis Andrē Hartvigs.

Kaut arī gleznas īpašnieks šajā gadījumā var atviegloti uzelpot, citiem līdzīgiem gleznu pazušanas gadījumiem nav paveicies un tos nav bijis iespējams atgūt. Pēdējā gada laikā visā Eiropā ir pieaudzis pazudušo gleznu skaits.

Pirmās gleznas, kuras pazudušas bija šī gada martā Oksfordas universitātē - Kristus baznīcas attēlu galerijā tika nozagti vairāki 16. gadsimta šedevri. Gleznu kopējā vērtība ir 12 miljoni ASV dolāru. Nedēļu vēlāk, Nīderlandes muzejā tika nozagta Van Goga glezna. Mākslas zagļi bija izlauzušies cauri slēgtām muzeja stikla durvīm.

Foto: Diseldorfas policijas foto

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu