Smaga avārija Raganā - četru spēkratu sadursmē cietuši vairāki cilvēki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Ceturtdienas vakarā raidījuma "Degpunktā" filmēšanas grupa devās uz Raganu, Krimuldas novadā, kur četru automašīnu avārijā nopietni cieta trīs cilvēki.

Raganas ciemata pievārtē ar īsu laika intervālu atskanēja divi sprādzienam līdzīgi trokšņi, kurus pavadīja plīstošu stiklu šķinda.

Uz šosejas, netālu no kāda krustojuma, notika vieglās automašīnas "Dacia" un "Volvo" kravas automašīnas sadursme.

Vieglais spēkrats ieskrēja fūres piekabes aizmugurēja daļā, bet jau pēc trieciena "Dacia" ielidoja pretējā braukšanas joslā, kur frontāli saskrējās ar "Renault" 
"bulkvāģi" un aizķēra vēl aiz "Renault" braucošu "Mercedes" markas spēkratu.

Acumirklī "Renault" noslīdēja no šosejas un nonāca grāvī, bet sarkanā sadragātā "Dacia" palika šķērsām stāvam uz ceļa.

Atgadījums mobilizēja ievērojamus operatīvo dienestu spēkus, glābējus izsauca garāmbraucošie aculiecinieki. Ņemot vērā sākotnējo informāciju, mediķi uz Raganu nosūtīja četras brigādes, tajā skaitā arī ārstu speciālistu ekipāžu.

Sadursmes rezultātā "Dacia" tika iznīcināta, viens no riteņiem pat iespiedies spēkrata virsbūvē. "Renault" "bulkvāģis" cieta mazāk. Kāds no tā pasažieriem, kuru liktenis pasaudzēja, tika vien ar izbīli un pat bija spējīgs notikušo komentēt.

"Automašīna brauca ar lielu ātrumu. Ietriecās ["Volvo" kravas automašīnas] aizmugurē. ["Dacia"] izsvieda pretējā joslā. Mēs pat nepaspējām reaģēt un nobremzēt. Divi cilvēki pārāk smagi nav cietuši, bet trīs, neteiktu, ka smagā stāvoklī, bet ir cietuši. Iespējams, vienam ir rokas lūzums un tamlīdzīgi," stāstīja stāsta "Renault" pasažieris.

Vissmagāk avārijā cieta tieši "Dacia" un "Renault" spēkratos sēdošie.

Ceļu policisti, kas ilgu laiku intensīvi strādāja notikuma vietā, šobrīd uzsākuši kriminālprocesu pēc panta par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tā rezultātā cietušajam nodarīts vidēja smaguma miesas bojājums.

Likumsargi arī aicina atsaukties šī negadījuma aculieciniekus, zvanot pa tālruņa numuriem 67219705 vai 110.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu