Postošā ugunsgrēkā Jūrmalā bojā gājuši kādas ģimenes mājdzīvnieki. Ar liesmām cīnījās četras ugunsdzēsēju brigādes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD automašīna. Ilustratīvs attēls.
VUGD automašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceturtdienas vakarā Jūrmalā kāds ugunsgrēks netika pamanīts laikus un strauji pieņēmās spēkā. Vecā ēka, būvēta no sausa koka, izrādījās pārāk labvēlīga vide liesmām. Bija nepieciešamas četras ugunsdzēsēju brigādes, lai nelaimi novērstu. Diemžēl liesmās gāja bojā mājdzīvnieki, vēsta raidījums "Degpunktā".

Pensionārs Jānis un viņa sieva pavadīja mierīgu vakaru, līdz divdesmit minūtes pāri deviņiem viņus nobiedēja ugunsdzēsēju sirēnu spalgā skaņa. Pāri ielai dega māja, un ap to sāka pulcēties vietējie iedzīvotāji.

Dega otrā stāva dzīvoklis, kur mitinājās ģimene ar mazu bērnu. Pirms brigādes piebrauca pie mājas, cilvēki evakuējās pašu spēkiem.

Ugunsdzēsēji pūlējās vairākas stundas, lai ierobežotu ugunsgrēka izplatību. Ūdens ņemšanas vieta – hidrants, bija tur pat netālu.

Diemžēl mājdzīvniekus glābt neizdevās. Neizdzīvoja kaķis un vācu aitu suns, par spīti ugunsdzēsēju centieniem dzīvnieku atdzīvināt.

Kāpēc un kur izcēlās ugunsgrēks, tagad skaidro policija, bet dzīvokļa saimnieces radinieks apgalvo, ka kaut kas nogāja greizi ar krāsns kurināšanu.

Nopostītās mājas iemītnieki tagad apmetušies pie draugiem. Viens no kaimiņiem gan padzirdēja, ka augšstāvā glabājas alkohola krājumi un par to devās pārliecināties. Meklējumi izrādījās neveiksmīgi.

Ugunsdzēsēji uzsver, ka izsaukums saņemts novēloti un izdegusī platība būtu daudz mazāka, ja ēkā būtu ierīkots dūmu detektors.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu