Bobsleja divnieks D.Kaufmanis/Lindenblats uzvar Eiropas kausa sacensībās Siguldā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Kaufmanis
Dāvis Kaufmanis Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Eiropas kausa sacensību trešajā posmā Siguldā sestdien uzvaru izcīnīja Latvijas divnieks Dāvis Kaufmanis/Krists Lindenblats, otrajai Latvijas ekipāžai Emīls Cipulis/Ivo Dans Kleinbergs finišējot ceturtajā vietā.

Kaufmaņa pilotētais divnieks bija labākais abos braucienos, trasē pavadot minūti un 40,15 sekundes. Viņš otrās vietas īpašnieku šveicieti Mihaelu Kuonenu apsteidza par 0,31 sekundi. Trešaiis ar 0,55 sekunžu atpalicību bija krievs Maksims Andrianovs, bet Cipulis tautietim zaudēja 0,58 sekundes, 12 ekipāžu konkurencē ierindojoties ceturtajā vietā.

Kopvērtējuma vadībā pēc trim posmiem ir D.Kaufmanis, kuram ir 306 punkti. 300 punkti ir Kuonenam, 244 punkti - Cipulim.

Divās sacensībās Ralfs Bērziņš sakrājis 128 punktus un ieņem 16.vietu. Ar 88 punktiem vienā posmā Oskars Melbārdis ieņem 21.vietu, bet Oskars Ķibermanis - 22.vietu 37 sportistu konkurencē.

Jau ziņots, ka sestdien Eiropas kausa sacensību trešā posma ietvaros Siguldā uzvaru izcīnīja Latvijas skeletonists Krists Netlaus, bet otrajā vietā sieviešu sacensībās ierindojās Dārta Zunte.

Vīriešiem piektajā vietā finišēja Elvis Veinbergs, bet 20 sportistu konkurencē 12.vietā ierindojās Valts Smilga.

Triju posmu summā Netlaus ar vienu startu ar 75 punktiem ir desmitajā vietā, Veinbergs ar 45 punktiem ir 20., bet Smilga ar 28 punktiem - 27.vietā 33 sportistu konkurencē.

Sievietēm Loreta Lodziņa ierindojās 16.vietā 17 sportistu konkurenc.

Triju posmu kopvērtējumā Zunte ar dalību vienā posmā un 65 punktiem ir 11.vietā, Lodziņa ar 20 punktiem - 28.vietā 29 sportistu konkurencē.

Bobslejā sportisti divniekos sacentīsies arī svētdien.

Sacensības notiek īpašā "burbulī" bez skatītāju klātbūtnes un ar obligātiem Covid-19 testiem visiem klātesošajiem.

Skeletonā Eiropas kauss ir pēc līmeņa trešās sacensības aiz Pasaules kausa un Starpkontinentālā kausa. Savukārt bobslejā Eiropas kauss ir otrais līmenis aiz Pasaules kausa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu