Latvieši uzvar 3x3 basketbola Pasaules tūres finālposmā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Edgars Krūmiņš, Agnis Čavars
Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Edgars Krūmiņš, Agnis Čavars Foto: FIBA.com

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Riga" ar Nauri Miezi, Kārli Lasmani, Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņu sastāvā sestdien Saūda Arābijas pilsētā Džidā uzvarēja Pasaules tūres finālposmā.

Finālā "Riga" pārspēja Serbijas "Liman" ar 21:20.

Spēle sākās ar rezultatīvu Serbijas komandas metienu, taču ar aizsardzību latvieši izvirzījās vadībā, bet pēc pilnīgi brīva Krūmiņa tālmetiena panāca 6:1.

Pēc brīža Lasmanis bumbu trieca grozā no augšas - 7:3. Turpinājumā rezultāta starpība pārsvarā svārstījās četru - piecu punktu robežās.

Serbiem rezultātā tuvojoties, neizšķirtu nedaudz vairāk nekā divas minūtes pirms spēles beigām izlīdzināja Stefans Kojičs, kurš iemeta tālmetienu - 16:16.

Ar diviem soda metieniem Kojičs panāca 20:18 serbu labā, viņus atstājot viena punkta attālumā no uzvaras.

Tomēr ar labu aizsardzību un vienu gūtu punktu izdevās pietuvoties līdz 19:20, bet vēlāk 11,8 sekundes pirms mača beigām iegūt uzbrukuma tiesības.

Miezis, palīdzot Lasmanim, "sapina" pretinieku aizsardzību un nepilnas piecas sekundes līdz pamatlaika beigām izlēma mest tālu tālmetienu - apmēram divus metrus aiz tālmetiena līnijas, kas izrādījās precīzs - 21:20 uzvara.

Finālcīņā Miezis guva deviņus, bet Lasmanis astoņus punktus. Trīs punkti Krūmiņam un viens - Čavaram.

"Riga" pusfinālā pārspēja Serbijas vienību "Novi Sad" ar 18:15.

Lasmanis spēlē guva deviņus punktus, Miezis - piecus, Krūmiņš - trīs un Čavars - vienu.

Otrā pusfinālā "Liman" ar 21:13 pieveica "Utena" no Lietuvas.

Lietuvieši pēc papildrādītājiem ieguva trešo vietu, "Novi Sad" paliekot ceturtajai.

Iepriekš "Riga" sestdien ceturtdaļfinālā viegli pārspēja Serbijas komandu "Ub", kas turnīrā saņēmusi astoto numuru, ar 21:11.

Šajā spēlē "Riga" basketbolistiem krita tālmetieni. Pēc trim pēc kārtas precīziem tālmetieniem - pirmais Krūmiņa, nākamie divi - Lasmaņa izpildījumā - rīdzinieki pēc spēlētām trim minūtēm panāca 10:2 savā labā.

Ar Lasmaņa tālmetienu spēle beidzās priekšlaicīgi trīs minūtes un 48 sekundes pirms spēles laika beigām - 21:11.

Krūmiņš guva septiņus punktus, realizējot trīs no četriem tālmetieniem, Lasmanis pievienoja sešus punktus, iemetot visus trīs tālmetienus, pieci punkti Miezim, kurš iemeta vienu no diviem tālmetieniem, bet trīs punkti Čavaram, kurš arī realizēja vienīgo tālmetienu ar atsitienu no vairoga. Kopā Latvijas komanda no tālmetienu (divpunktu) līnijas meta ar 80% precizitāti (8/10).

Ar trešo numuru izliktā "Riga" piektdien C grupas pirmajā spēlē ar 22:21 pagarinājumā uzveica ar 11.numuru izlikto mājinieci "Jeddah", kurā tikai viens no četriem spēlētājiem ir Saūda Arābijas basketbolists.

Miezis ar desmit punktiem bija rezultatīvākais uzvarētāju rindās, sešus punktus guva Lasmanis, četrus Krūmiņš, bet divus - Čavars.

Otrajā spēlē rīdzinieki ar 18:16 pieveica Slovēnijas vienību "Piran", kas izlikta ar sesto numuru.

Lasmanis guva astoņus punktus, Krūmiņš un Miezis - pa četriem, un Čavars pievienoja vēl divus.

Finālturnīrā piedalās 12 labākās FIBA Pasaules tūres ranga komandas.

Covid-19 pandēmijas ietekmētajā sezonā Pasaules tūrē ir tikai piecas sacensības. No tām trīs augustā un septembrī notika Debrecenā, kur vienā no posmiem "Riga" svinēja uzvaru, bet pārējos divos apstājās pusfinālā un ceturtdaļfinālā. Pirms mēneša rīdzinieki triumfēja turnīrā Dohā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu