Bertāns: Vestbruks palīdzēja mums tikt pie daudz brīviem metieniem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns un Rasels Vestbruks
Dāvis Bertāns un Rasels Vestbruks Foto: EPA/Scanpix

Rasels Vestbruks sestdien savā debijā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Vašingtonas "Wizards" palīdzēja komandas biedriem tikt pie daudziem brīviem metieniem, uzsver latviešu basketbolists Dāvis Bertāns.

Bertāns sestdien realizēja vienu tālmetienu NBA pārbaudes spēlē, viņa pārstāvētajai Vašingtonas "Wizards" savā laukumā ar rezultātu 99:96 (31:27, 32:22, 20:27, 16:20) pārspējot Detroitas "Pistons".

Bertāns tikai iepriekšējās nedēļas otrajā pusē pievienojās komandas treniņiem, bet sestdien pirmo reizi devās laukumā un spēlēja tikai pirmajā puslaikā. Viņš 11 minūtēs un 22 sekundēs realizēja vienu no septiņiem tālmetieniem.

Latviešu basketbolists iepriekšējo maču aizvadīja marta sākumā.

"Krustenisko saišu traumu dēļ esmu divreiz nespēlējis ilgu laika periodu, bet šis bija grūtāk. Ir bijusi savāda vasara un šobrīd ir nedaudz grūti spēlē pieci pret pieciem. Šovasar Latvijā nebija tik daudz spēlētāju pieejami, lai spēlētu piecatā pret pieciem, tāpēc pārsvarā bija individuālās nodarbības," pēc spēles teica Bertāns.

Debiju Vašingtonas komandā piedzīvoja Rasels Vestbruks, kurš arī nospēlēja tikai pirmo puslaiku. Viņš 17 minūtēs guva astoņus punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

"Var redzēt, cik daudz pirmajā puslaikā mums bija brīvo metienu. Tieši viņš mums izkārtoja vairākas labas iespējas gūt punktus. Daudzi metieni neiekrita grozā, taču ir vietas progresam," secināja Bertāns.

"Wizards" rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Tomass Braients, bet 15 punkti bija Bredlija Bīla kontā. Acs iekaisuma dēļ nespēlēja Rui Hačimura, kuram sezonas sākumā bija atvēlēta vieta starta pieciniekā Bertāna pozīcijā.

Pirmajās divās pārbaudes spēlēs "Wizards" piedzīvoja zaudējumus - 114:119 pret Bruklinas "Nets" un 86:97 pret "Pistons".

Jaunā NBA sezona sāksies 22.decembrī, bet Vašingtonas basketbolisti turnīrā iesaistīsies spēļu otrajā dienā, kad viesosies pie Filadelfijas "76ers".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu