Video ⟩ Šmits ar "Barcelona" komandu derbijā uzvar Žagaru un "Joventut"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: fcbarcelona.com

Latvijas basketbolisti Rolands Šmits un Artūrs Žagars svētdien guva attiecīgi deviņus un piecus punktus savstarpējā Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē.

Šmita pārstāvētā "Barcelona" divu Katalonijas komandu derbijā savā laukumā ar 88:74 (13:12, 26:17, 33:27, 16:18) pārspēja Žagara pārstāvēto "Joventut".

Šmits svētdien spēlēja 16 minūtes un divas sekundes, kuru laikā realizēja divus no četriem divpunktu metieniem, tajā skaitā savā manierē triecot bumbu grozā no augšas, kā arī trāpīja vienu no trim tālmetieniem un abus divus "sodiņus".

Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu, tika pie piecām piezīmēm, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un efektivitātes koeficienta punktos palika uz nulles.

Žagars piecās minūtēs un sešās sekundēs paguva realizēt abus divpunktu metienus un vienu no diviem soda metieniem. Viņa rēķinā arī viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, viena piezīme, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un seši efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētājiem ar 18 punktiem izcēlās Ādams Hanga, kamēr pretiniekiem 13 punkti bija Ksavjers Lopess-Arostegujs.

Citā ACB spēlē Artūrs Kurucs palika rezervē, bet viņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" mājās ar 79:72 (18:20, 21:18, 23:18, 17:16) uzveica Tenerifes "Iberostar". Vitorijas komandā pa 15 punktiem guva Zorans Dragičs un Roks Giedraitis.

Tāpat uz rezervistu soliņa palika Rinalds Mālmanis, kura pārstāvētā Mursijas UCAM viesos ar rezultātu 78:89 (22:14, 21:28, 19:18, 16:29) piekāpās "Valencia" klubam. UCAM rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Konors Frenkemps.

Komandas Covid-19 dēļ ACB turnīrā aizvadījušas dažādu spēļu skaitu. Barselonas basketbolisti ar 12 uzvarām 15 mačos ir trešie, Vitorijas komanda ar 11 panākumiem 15 cīņās ir ceturtā, Badalonas vienībai ir deviņas uzvaras 14 dueļos un sestā vieta, bet Mursijas klubs 14 spēlēs iekrājis septiņas uzvaras, kas dod desmito vietu starp 19 komandām.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu