Eiropas Zāļu aģentūra lemj par "Pfizer" un "BioNTech" izstrādātās vakcīnas apstiprināšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Seda Servet/Shutterstock

Eiropas Zāļu aģentūra šodien sanāks uz ārkārtas sēdi, lai izvērtētu papildu informāciju par farmācijas uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" izstrādāto Covid-19 vakcīnu BNT162b2 un, iespējams, apstiprinātu tās izmantošanu.

Sākotnēji šī sēde bija paredzēta 29.decembrī, bet, pieaugot spiedienam no Eiropas valstīm, īpaši Vācijas, aģentūra nolēma to sarīkot astoņas dienas agrāk.

Ja regulatora lēmums būs labvēlīgs, tad, kā pagājušajā nedēļā paziņoja Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena, vakcinēšanās pret jauno koronavīrusu Eiropas Savienībā (ES) sāksies 27.decembrī.

Lielbritānijā un ASV jau ir sākusies cilvēku vakcinēšana ar šo Covid-19 vakcīnu, kas izmēģinājumos uzrādījusi 95% efektivitāti.

EK ir noslēgusi līgumus ar septiņiem potenciālo vakcīnu piegādātājiem, lai nodrošinātu visiem ES pilsoņiem iespēju galu galā vakcinēties pret jauno koronavīrusu.

Dalībvalstis pašas izlems, kuras cilvēku grupas vakcinēt vispirms, bet pirmie pretendenti būs veselības aprūpes nozares darbinieki un gados veci cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu