"Cena par to, ka novērsu viņa uzmanību ar planšetdatoru." Sešus gadus vecs zēns ASV iztērē 16 tūkstošus dolāru no mammas kredītkartes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Igor Starkov/Unsplash

Sešus gadus vecs zēns no Konektikutas štata ASV ir iztērējis vairāk par 16 tūkstošiem ASV dolāru, iegādājoties virtuālo naudu videospēlē uz savas mātes planšetdatora, vēsta portāls "People".

Zēna māte Džesika Džonsone intervijā raidījumam "Good Morning America" atklājusi, ka viņas sešus gadus vecais dēls Džordžs ir iztērējis 16 293 ASV dolārus, spēlējot spēli "Sonic Forces".

Džonsone stāstījusi, ka daļās ar šo incidentu, lai brīdinātu citus vecākus - šī ķibele ir bijusi iespējama tādēļ, ka sievietes norēķinu konts ir bijis sasaistīts ar viedierīci.

"Kā jaunu bērnu māte apzinos, ka ir svarīgi brīdināt arī citus vecākus.

Skaidrs, ka pandēmijas apstākļos daudzi no mums strādā no mājām un cenšas aizņemt savu bērnu laiku, kamēr paši tiekam galā ar saviem profesionālajiem pienākumiem.

Daudzi krīt kārdinājumā aizņemt savu bērnu uzmanību ar planšetdatoru - manā gadījumā šī pieeja izmaksāja visai dārgi," teikusi Džonsone.

Sieviete zaudējumus pamanījusi jūlijā, kad atskārtusi, ka viņas bankas izdrukā vairākas reizes parādās nezināmi maksājumi vairāku simtu apmērā. Džesika ir sazinājusies ar banku, kas viņai ieteikusi sazināties ar "Apple" - galu galā viņai ir izdevies panākt, ka uzņēmums atgriež 10,5 tūkstošus ASV dolāru.

Džonsone stāstījusi, ka viņa savā planšetdatorā ir iestatījusi vienreizēju paroles ievadi, kas nozīmē, ka turpmākie maksājumi nav prasījuši autentifikāciju. 

"Man nebija ne jausmas, ka ir tik daudz dažādu iestatījumu," minējusi Džonsone.

Sieviete stāsta, ka nu ir dēlam iegādājusies spēļu konsoli un spēles, kurās nav iespējams veikt pirkumus. Viņa tāpat norādījusi, ka pēc notikušā nav bargi vērsusies pret dēlu.

"Viņš ir jūtīgs bērns un jutās ļoti vainīgs. Galu galā, šādās situācijās uzreiz sanāk domāt par zaudēto naudu, taču ir vērts padomāt arī par to, cik liels pārdzīvojums tas ir bērnam," dalījusies māmiņa.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu