Apollo.lv faili 2020 ⟩ Gada emocionālākie mirkļi sportā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Habibs Nurmagomedovs, Kobe Braients un Luiss Hamiltons
Habibs Nurmagomedovs, Kobe Braients un Luiss Hamiltons Foto: Reuters,AFP/Scanpix/Apollo kolāža

2020. gads arī sportā bija sarežģīts arī sporta faniem, jo Covid-19 pandēmijas dēļ ilgu laiku bija jāiztiek bez lielākām un mazākām profesionālā sporta līgām. Tomēr, neskatoties uz to, 2020. gadā netrūka emocijām bagātu mirkļu, kas sporta fanu acīs raisīja gan prieka, gan bēdu asaras.

Pieminot Kobi Braientu...

Jau pašā 2020. gada sākumā (26. janvārī) sporta pasauli pāršalca sēru vēsts - traģiskā helikoptera negadījumā dzīvību zaudēja leģendārais basketbolists Kobe Braients un vēl astoņas personas. 

Piemiņas vārdi plūda gan no bijušajām, gan esošajām sporta zvaigznēm. Iespējams, pašu emocionālāko runu sniedza Braienta mentors un tuvs draugs Maikls Džordans, kurš neslēpa, ka bijušā pretinieka nāvi smagi pārdzīvo.

"Reizē ar Kobi nomira daļa no manis. Skatoties uz šo arēnu nomira arī daļa no jums, citādāk jūs šeit nebūtu. Lūdzu, atpūties mierā, mazo brāl," savas runas nobeigumā sacīja Džordans.

Luiss Hamiltons gāž Mihaela Šūmahera rekordus

2020. gada F-1 sezonā Luiss Hamiltons gāza vairākus leģendārajam Mihaelam Šūmaheram piederošus rekordus. Viens no būtiskākajiem Šūmahera rekordiem, kas šosezon krita no Hamiltona rokas, bija karjeras uzvaru skaits. 

Nirburgringā, kur Hamiltonam izdevās atkārtot Šūmahera uzvaru rekordu, viņu ar īpašu balvu apsveica leģendārā pilota dēls Miks.

Savukārt Turcijas "Grand Prix" Hamiltons atkārtoja arī, iespējams, Šūmahera iespaidīgāko rekordu, kļūstot par septiņkārtējo pasaules čempionu. Pēc uzvaras Hamiltons sacīja: "Tas bija visiem bērniem, kuri sapņo par neiespējamo. Arī jūs to varat. Es jums ticu!"

Pjērs Gaslī izcīna karjeras pirmo uzvaru F-1

Talantīgajam franču pilotam Pjēram Gaslī pēdējais gads nebūt nebija no vieglākajiem. 2019. gada augustā traģiskā avārijā mira viens no Gaslī tuvākajiem draugiem Antuāns Hjūberts. Neilgi pirms sava drauga nāves "Red Bull" komanda paziņoja, ka pazemina pilotu uz savu meitas komandu "AlphaTauri".

Tomēr šā gada Moncas "Grand Prix" jaunais pilots varēja ļaut vaļu emocijām, jo izcīnīja karjeras pirmo uzvaru. Gaslī pēc sacīkstēm vēl ilgi nevarēja aptvert notikušo, bet komandas prieku par francūža uzvaru visprecīzāk raksturoja komentētāju teiktais: "Par Pjēra uzvaru priecājas pat cilvēks, kurš viņiem [AlphaTauri] veic Covid-19 testus."

Habibs Nurmagomedovs atvadās no sporta

Šā gada vasarā no Covid-19 izraisītām komplikācijām mira izslavētais jaukto cīņas mākslu (MMA) treneris un Habiba Nurmagomedova tēvs Abdulmanaps Nurmagomedovs. 

24. oktobrī dagestānietis devās ringā, lai aizvadītu cīņu pret bīstamo Džastinu Geiči. Nurmagomedovs cīņu uzvarēja ar otrā raunda sāpju paņēmienu, bet uzreiz pēc panākuma oktagona vidū ļāva vaļu asarām.

Pēc tam emociju pārņemtais cīkstonis sarunā ar Džonu Aniku atklāja, ka mātei pēc tēva nāves apsolījis noslēgt karjeru pēc šī dueļa: "Es turu savu vārdu. Šī bija mana pēdējā cīņa UFC."

UFC leģenda Andersons Silva tiek aizsūtīts "pensijā"

Andersosns Silva bez šaubām ir viens no visu laiku talantīgākajiem sportistiem ne tikai jaukto cīņu mākslā (MMA), bet arī visā cīņu sportā kopumā. Tomēr laiku uzveicis nav neviens un arī Silvas karjeras noriets bija gaužām blāvs.

Brazīlietis no pēdējiem deviņiem dueļiem uzvaru izcīnīja tikai vienā. Tāpat viņš cīnījās arī ar dopinga skandāliem. Savā pēdējā cīņā UFC Silvu nokautēja Juraija Hols, kurš pēc dueļa nespēja valdīt asaras un pateicās pretiniekam, kā arī atvainojās par nodarīto.

Arī pats Silva šajā mirklī, kā jau pēc vairuma cīņām, bija cieņpilns pret savu oponentu. Deina Vaits jau pirms Silvas un Hola dueļa skaidroja, ka šī brazīlietim būs pēdējā cīņa viņa organizācijā. Vaits savu vārdu turēja un pārtrauca sadarbību ar 45 gadus veco cīkstoni. Brazīlietis gan mēģināja atrast darbu citās plaši pazīstamās MMA organizācijās, bet arī tur viņš saņēma atteikumus, kas nozīmē, ka par Zirnekli dēvētais cīkstonis var doties pelnītā "pensijā".

Futbola pasaule atvadās no Djego Maradonas

Sporta sabiedrība 2020. gadā zaudēja vēl vienu sporta ikonu - 25. novembrī 60 gadu vecumā aizsaulē devās leģendārais futbolists Djego Maradona. Sociālos tīklus pāršalca piemiņas vārdi no futbola sabiedrības spilgtākajām zvaigznēm. Argentīnieša draugs un konkurents Pele sacīja: "Kas par skumju ziņu. Esmu pazaudējis labu lielisku draugu un pasaule ir pazaudējusi leģendu. Vēl ir tik daudz, ko teikt, bet šobrīd, lai Dievs dod spēku [viņa] ģimenes locekļiem. Kādu dienu kopā paspārdīsim bumbu debesīs."

Tāpat Argentīnā tika izsludinātas sēras un leģendāro futbolistu pieminēja visapkārt pasaulei.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu