Zinātnieki nosaukuši vienkāršu veidu, kā pārbaudīt savas sirds veselību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jesse Orrico/Unsplash

Spāņu zinātnieki no Koruņas universitātes slimnīcas ir nākuši klajā ar pavisam vienkāršu veidu, kā ikviens var ātri pārbaudīt savas sirds veselību, vēsta portāls "Healthline". 

Pēc ekspertu domām, viss, kas ir nepieciešams - jānomēra laiks, kas nepieciešams, lai nokļūtu ceturtajā stāvā.

"Ja jums ir nepieciešamas vairāk nekā pusotra minūtes, lai uzkāptu četrus stāvus, ir pamats uzskatīt, ka jūsu sirds veselība ir zemā līmenī," sacījis ārsts Hesuss Peteiro.

Ja kāpšanas laiks aizņem apmēram minūti un persona pēc tam nejūtas slikti vai neizjūt smagu elpas trūkumu, bažām nav pamata, pārliecināti ir eksperti.

Ārsti atzīmē, ka šī metode neizslēdz nepieciešamību regulāri iziet specializētus izmeklējumus, tomēr šāda "pašdiagnostika" ar laiku var norādīt uz sirds un asinsvadu sistēmas problēmām.

Daļu profilakses iespējams veikt arī piedomājot pie sava uztura - vadošās laboratorijas un pētniecības centri turpina ieteikt mūsu galdam noderīgus pārtikas produktus un vielas, kas palīdz cīnīties ar holesterīnu un stiprina asinsvadus. Zināms, ka Japānas iedzīvotāji izceļas ar labu veselību un ilgmūžību. Zinātnieki to skaidro uz lielu raudzētu sojas produktu patēriņu. Labs palīgs organismam ir ferments, kas iegūts no īpaši raudzētām sojas pupām - nattokināze.

Fermentam ir daudz labvēlīgu īpašību, kuru pamatā ir vielas spēja normalizēt asinsriti un novērst trombu veidošanos. Pēc pētījuma veikšanas zinātnieki atklāja, ka zāles, kas satur fermentu nattokināzi, pazemina asinsspiedienu hipertensijas slimniekiem, samazina intravaskulāras trombozes rašanās risku.

Tajā pašā laikā nattokināzes, monakolīna un augu ekstraktu kombinācija efektīvi samazina holesterīna līmeni, asinsrites traucējumus un trombozes risku, kā arī samazina iekaisumu asinsvados.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu