HK "Rīga" pēc Covid-19 karantīnas MHL atgriežas ar zaudējumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
HK "Rīga" hokejisti
HK "Rīga" hokejisti Foto: Kaspars Volonts/hkr.lv

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komanda "Rīga" pirmdien pēc teju mēnesi ilgas pauzes Covid-19 uzliesmojuma dēļ laukumā atgriezās ar zaudējumu.

"Rīga" mājās ar 3:4 (0:1, 1:1, 2:1, 0:1) papildlaikā piekāpās Maskavas "Krasnaja Armija".

Mājinieki pirmā perioda desmitajā minūtē kļūdījās aizsardzībā, kā rezultātā Artjoms Pugačovs izskrēja vienatnē pret Reini Liepiņu un bija nekļūdīgs. Rīdziniekiem vārtus izdevās atgūt otrā perioda astotajā minūtē, jo vārtsarga kļūdu izmantoja Ņikita Sažko.

Līdz 40 minūtes beigām vadībā ar 2:1 atkal jau bija viesi, jo perioda 12.minūtē vārti tika zaudēti mazākumā.

Kristaps Skrastiņš trešās trešdaļas pašā ievadā atgrieza neizšķirtu, bet Tahirs Mingačovs četras minūtes vēlāk vairākumā guva savus otros un komandas trešos vārtus. Pēc sešām spēlētām minūtēm viesiem šķita, ka Liepiņš kapitulējis arī ceturto reizi, tomēr vārtu guvums netika ieskaitīts.

Trešā perioda vidū "Rīga" uzbrucēji divatā devās ātrajā pretuzbrukumā pret vienu aizsargu, taču Mikus Mintautišķis nolēma ripu nepiespēlēt un raidīja to vārtu augšējā stūrī. Mača pēdējās piecas minūtes mājinieki lielākoties pavadīja aizsargājoties un spēja aizvest spēli līdz papildlaikam.

Papildlaikā viesiem vajadzēja tikai minūti, lai izlauztos līdz Liepiņa vārtiem un gūtu salīdzinoši vieglu "golu".

Otrdien abi klubi tiksies atkārtoti.

"Rīga" ar 33 punktiem 33 spēlēs Rietumu konferencē ieņem 11.vietu, kamēr Maskavas komanda ar 54 punktiem 35 mačos atrodama trešajā pozīcijā.

Uz "Rīga" komandas soliņa šajā mačā atgriezās pagājušās sezonas galvenais treneris Raimonds Vilkoits.

Rīgas komandai 12 mājas spēļu sērija ilgs līdz 14.janvārim.

Jau ziņots, ka novembrī vairākiem "Rīga" hokejistiem, kuri bija Latvijas U-20 izlases treniņnometnē konstatēja saslimšanu ar Covid-19, kā dēļ klubs ievēroja karantīnu.

Aizvadītās sezonas MHL komandas "Rīga" galvenais treneris Raimonds Vilkoits un viņa asistents Aleksandrs Ņiživijs pievienojušies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" treneru štābam, kamēr viņu pienākumus pārņēmuši Valērijs Kuļibaba un Sergejs Durdins.

Rīgas komanda pagājušajā sezonā regulārajā čempionātā ieņēma septīto vietu Rietumu konferencē, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 0-3 piekāpās Jaroslavļas "Loko".

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu