"Mamma ir uzteikusi māju, darbu, visu pārējo." Cilvēki neziņā pēc valdības pēkšņā lēmuma aizliegt pasažieru satiksmi ar Lielbritāniju (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasažieru terminālis starptautiskajā lidostā "Rīga". Ilustratīvs attēls.
Pasažieru terminālis starptautiskajā lidostā "Rīga". Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdības pēkšņais lēmums pārtraukt pasažieru pārvadājumus uz Lielbritāniju daudziem cilvēkiem sabojājis plānus – daļa steigā pirms pusnakts vēl centās pamest Latviju, kamēr citiem neziņa, kā pēc Ziemassvētku brīvdienām Latvijā atgriezties Lielbritānijā, vēsta "TV3 Ziņas".

Pirms pēdējā lidojuma uz Mančesteru svētdien, 20. decembrī, lidostā valdījis manāms satraukums par biļešu pieejamību, jo internetā tās iegādāties vairs neesot bijis iespējams. Varāki ceļotāji izteica cerību, ka Latvija tomēr atļaus organizēt uz Lielbritāniju izlidojošos reisus.

Līdz ar valdības pēkšņo lēmumu pārtraukt visus pasažieru pārvadājumus uz Lielbritāniju pusnaktī daļa cilvēku pārtrauca savus plānus Latvijā un steidzās uz lidostu. 

Šie cilvēki pērk biļetes vai nu, lai atgrieztos atpakaļ savās darbavietās, vai arī paspētu vēl emigrēt no jauna uz Lielbritāniju. Ja līdz 31. decembrim aizbrauc uz Lielbritāniju, tad spēkā vēl ir esošā kārtība. No 1. janvāra spēkā būs jaunā imigrācijas sistēma ar ļoti daudziem ierobežojumiem.

Bija arī tādi, kas vienkārši steidza Ziemassvētku brīvdienās pie Anglijā dzīvojošajiem vecākiem.

Pirms liegums stājās spēkā pēdējie divi no Lielbritānijas ielidojošie reisi bija no Londonas. Daļa pasažieru par izmaiņām uzzināja tikai pēc nosēšanās Rīgā. Viņiem uzreiz pirmais jautājums – kā pēc tam, tūlīt pēc Ziemassvētkiem, tikt atpakaļ uz Lielbritāniju.

"Šādi ierobežojumi ir saprotami. Valsts drošība tomēr ir svarīgāka. Gadījumā, ja robeža vēl netiks atvērta, man būs jāstudē attālināti. Tas ir izdarāms, bet rada papildu grūtības. Man ir jātiek atpakaļ uz Lielbritāniju, jo es studēju Kembridžas universitātē," stāsta Armīns.

"Strādāt es varu no jebkuras vietas, man līdzi dators, bet par bērnu – man rūp viņa eksāmens. Tā ir ļoti ekskluzīva skola, kurā viņš gribētu stāties, un, ja mēs nebrauksim, tad visa viņa nākotne aiziet ne tā, kā mēs vēlētos. Mums noteikti ir jālido atpakaļ," saka Jekaterina.

Uz Rīgu atlidojusī Jekaterina ar dēlu dzīvo tajā Londonas dienvidaustrumu daļā, kur koronavīrusa jaunais paveids izplatīts, taču uzsver – pasažieru pārvadājumu aizliegšana tomēr esot pārspīlēta reakcija. Viņas dzīvi jaunā vīrusa paveids pilnīgi neietekmē – tāpat brauc uz darbu ar pilnu metro, arī citi turpina dzīvi, kā iepriekš.

Savukārt Elīna un Ingus vakar, 20. decembrī, vēlu atskrēja uz lidostu, lai pārliecinātos, vai tiešām mammas reiss no Anglijas pirmdienas rītā ir atcelts. Kad mamma atgriezīsies Latvijā, joprojām nav zināms un viņi cer, ka Ārlietu ministrija organizēs repatriācijas reisus.

"Mamma nebrauc tikai uz brīvdienām. Viņa brauc atgriezties [uz dzīvi] pavisam Latvijā.

Es cerēju, ka dos laiku atgriezties kā pirmajā reizē. Šoreiz tas ir negaidīti," saka Ingus, norādot, ka viņa mamma ir šokā, ka nespēj atgriezties Latvijā, jo Lielbritānijā uzteikusi māju, darbu, visu pārējo, lai atgrieztos atpakaļ.

Tikmēr Slimību profilakses un kontroles centrs atgādina – tie, kuri vēl svētdien, 20. decembrī, ielidoja no Lielbritānijas, nedrīkst brīvi staigāt apkārt. Viņiem ir jāievēro desmit dienu pašizolācija.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu