"Ārsts teica, ka šis ir smags gadījums..." Bertāna konkurents par vietu pamatsastāvā izlaidīs sezonas pirmās trīs nedēļas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rui Hačimura
Rui Hačimura Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Vašingtonas "Wizards" pamatsastāva spēlētājs Rui Hačimura acs infekcijas dēļ nespēlēs sezonas pirmās trīs nedēļas, paziņojusi viņa pārstāvētā vienība.

"Wizards" galvenais treneris Skots Brukss iepriekš pauda, ka Hačimura ir pelnījis vietu pamatsastāvā spēka uzbrucēja pozīcijā, tādējādi liekot noprast, ka Dāvis Bertāns mačus sāks no rezervistu soliņa.

Taču pagājušajā nedēļā japāņu basketbolistam tika konstatēts keratokonjunktivīts, kā dēļ viņš nepiedalījās pēdējās divās pārbaudes spēlēs.

"Ārsts teica, ka šis ir smags gadījums, un mums jābūt pacietīgiem, dienu no dienas uzraugot viņa stāvokli. Viņš kādu laiku nevarēs spēlēs, jo ir apgrūtināta redze un jutīgums uz gaismu," saka Brukss.

Sezonas pirmajās trīs nedēļās "Wizards" aizvadīs desmit no 72 regulārā čempionāta spēlēm.

Hačimura iepriekšējā sezonā debitēja NBA un laukumā devās 48 spēlēs, kurās vidēji guva 13,5 punktus un izcīnīja 6,1 atlēkušo bumbu. "Wizards" 22 gadus veco basketbolistu izraudzījās pērnā gada draftā ar devīto numuru.

Brukss Hačimuras vietā sākumsastāvā varētu izmantot arī izraēlieti Deni Avdiju, kuru Vašingtonas komanda izvēlējās šī gada draftā ar devīto numuru.

"Wizards" pirmo spēli aizvadīs trešdien, kad spēkosies ar Filadelfijas "76ers".

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu