Apollo.lv faili 2020 ⟩ Gada spilgtākie nokauti MMA

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Youtube" video

2020. sportam bija smags gads. Covid-19 pandēmijas dēļ tika atcelti vai pārcelti visi lielākie sporta notikumi. Tomēr šajos sarežģītajos apstākļos kā pirmā uz sporta skatuves atgriezās jaukto cīņu māksla (MMA), konkrētāk - UFC. Gada gaitā UFC un arī citu MMA organizāciju cīkstoņi faniem sagādāja patiesi efektīgus nokautus. Turpinājumā apkopoti daži no aizvadītā gada spilgtākajiem nokautiem MMA.

Džordans Līvits atrod retāk izmantotu veidu, kā nokautēt pretinieku

"UFC Vegas 16" cīņu šova ietvaros tikās Džordans Līvits un Mets Vimens. Abu sportistu duelis norisinājās vien 22 sekundes, jo uzvaru ar retāk sastopamu nokauta metodi (pretinieka triecienu pret zemi) izcīnīja Līvits.

zreiz pēc trieciena pret oktagona grīdu bija redzams, ka Vimans nav spējīgs turpināt cīņu un Līvits arī neizdarīja papildus sitienus, bet cīņas tiesnesis nekavējoties to pārtrauca.

Kodijs Garbrants izcīna uzvaru līdz ar raunda beigu zvanu

"UFC 250" cīņu šova galvenā cīņa norisinājās starp Amandu Nunjesu un Felīciju Spenseri. Šajā duelī uzvaru ar dominējošu sniegumu izcīnīja Nunjesa, kura aizstāvēja savu čempiones jostu 65,8 kilogramu svara kategorijā.

Tomēr vakara spilgtāko epizodi sagādāja Kodijs Garbrants, kurš uz cīņu pret Rafaelu Asunsao ieradās ar trīs zaudējumu sēriju. Bijušajam 61,3 kilogramu divīzijas čempionam uz panākumu takas izdevās atgriezties ar spilgtu nokautu līdz ar otrā raunda beigu zvanu.

Elegants spēriens "ACA 112"

"Absolute Championship Akhmat" ir viena no populārākajām MMA organizācijām Krievijā. Arī 112. organizācijas rīkotajā cīņu šovā faniem tika sagādāta spilgta epizode, kuru pieredzējušais MMA žurnālists Ariels Helvani nosauca par gada nokauta kandidātu.

Andersona Silvas "klons"

UFC rīkotā "Dana White Contender Series" (DWCS) ceturtā šova ietvaros ar spilgtu spērienu izcēlās čīlietis Edsons Gomess. Cīkstonis pretinieku nokautēja līdzīgi kā 2011. gadā leģendārais Andersons Silva pārspēja Vitoru Belfortu (kas arī ir viens no ikoniskākajiem nokautiem UFC vēsturē).

Tiesa, varētu pat teikt, ka Gomesa "taisnais" spēriens bija vēl brutālāks, jo viņa pretinieks pilnībā zaudēja samaņu un papildus sitieni cīņas apturēšanai vairs nebija vajadzīgi.

"Koki" krīt Brazīlijā...

"Shooto Brazil 101" cīņu šova trešajā duelī oktagonā tikās 77 kilogramu divīzijas cīkstoņi Karlstons Heriss un mājinieks Alekss Santošs.

Abu cīkstoņu duelis noslēdzās ar nežēlīgu otrā raunda nokautu. Pēc Herisa visnotaļ vienkāršas divu sitienu kombinācijas samaņu zaudēja Santošs. Pēc nokauta brazīlietis vēl ilgāku laiku nespēja piecelties kājās. Pēc cīņas fani sociālajos tīklos Santošu metās salīdzināt ar tikko nozāģētu koku.

"Labākais nokauts UFC vēsturē?"

Un, protams, nobeigumā, neapšaubāmi gada spilgtākā epizode MMA sportā.

10. oktobrī norisinājās "UFC Fight Island 5" cīņu šovs un tā gaitā tika pieredzēts, iespējams, visu laiku spilgtākais nokauts organizācijas vēsturē.

Savā starpā tikās cīkstoņi Džoakvins Baklejs un Impa Kasanganai. Duelis otrā raunda vidū noslēdzās ar ļoti efektīgu Bakleja nokautu, par kuru šoku savā "Facebook" kontā nespēja slēpt pat pieredzējušais UFC komentētājs Džo Rogans: "Traki! Vienkārši neticami. Labākais nokauts UFC vēsturē?"

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu