Majors gandarīts par attaisnošanu krimināllietā saistībā ar "Expo", bet sašutis par valsts iestāžu nekompetenci. Prokuratūra ar spriedumu nav apmierināta (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Koncertaģentūras FBI pārstāvis Ģirts Majors piedalās preses konferencē par gaidāmo "Rammstein" koncertu Lucavsalā, kurā informē par plānotajiem satiksmes ierobežojumiem un citiem būtiskiem apstākļiem.
Koncertaģentūras FBI pārstāvis Ģirts Majors piedalās preses konferencē par gaidāmo "Rammstein" koncertu Lucavsalā, kurā informē par plānotajiem satiksmes ierobežojumiem un citiem būtiskiem apstākļiem. Foto: Paula Čurkste/LETA

Uzņēmējs, festivāla "Positivus" rīkotājs Ģirts Majors gandarīts par attaisnošanu krimināllietā par piesavināšanos lielā apmērā, kas saistīta ar Latvijas nepiedalīšanos izstādē "Expo", bet sašutis par valsts iestāžu nekompetenci, vēsta "TV3 Ziņas".

2015. gada aprīlī Ģenerālprokuratūra sāka kriminālprocesu, lai vērtētu amatpersonu rīcību saistībā ar vairāk nekā miljona eiro iztērēšanu un Latvijas nepiedalīšanos izstādē "ExpoMilano". Kriminālprocesa izmeklēšana tika nodota VP. Sākotnēji bija pamatlieta, no kuras tika izdalīts vēl viens kriminālprocess.

Toreizējā ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola paziņoja, ka ministrija veikusi rūpīgu finanšu plūsmas analīzi saistībā ar "Expo" projektu, konstatējot, ka par atsevišķiem darbiem ir maksāts vairākkārt, esot veikta samaksa par darbiem, kas nav notikuši, tāpat esot konstatētas "uzpūstas" cenas. Piemēram, par mājaslapas izveidi samaksāti vairāki desmiti tūkstošu eiro, par dzīvesvietu izpēti izstādes norises vietā – aptuveni 30 000 eiro, tāpat krietni sadārdzinātas cenas esot bijušas par nepieciešamā aprīkojuma izpēti.

Kā ziņots, otrdien, 22.decembrī, tiesa paziņoja spriedumu, pilnībā attaisnojotuzņēmēju Ģirtu Majoru, kuru vainoja par 300 000 piesavināšanos.

Attaisnotais uzņēmējs pauž gandarījumu par tiesas spriedumu, vienlaikus ir saniknots par prokuratūras un policijas rīcību. Pēc viņa teiktā, likumsargi nemaz nav uzskatījuši par vajadzīgu uzklausīt viņa versiju par notikušo, savukārt procesa laikā nomainījies prokurors, kas lietu tikai paildzināja.

"Ja ir nepieciešami divi gadi, lai tiesā skaidrotu, ko drīkst vai nedrīkst darīt ar avansu, kas ir ekonomikas mācību grāmatā noskaidrojams jautājums, tad tā mana lieta ir uzskatāms piemērs tam, ka līdz tiesai Latvijā var nonākt visabsurdākās lietas," norāda Majors.

Prokuratūra ar spriedumu nav apmierināta.

"Pēc iepazīšanās ar pilno tiesas spriedumu, prokuratūra no savas puses noteikti iesniegs apelācijas protestu. Vispirms ir jāsagaida pilnais tiesas nolēmuma teksts, lai iepazītos ar tiesas argumentāciju," skaidro Latvijas Republikas Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu