Iereibis šoferis un mirstīgo atlieku izgriešana no auto. Jauna informācija par avāriju Saulkrastos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vakar, 21. decembrī, naktī kāds jauns vīrietis, nenovaldīja spēkratu un ietriecās kokā, kā rezultātā ugunsdzēsējiem no automašīnas nācās izgriezt viņa blakussēdētāja mirstīgās atliekas, vēsta raidījums "Degpunktā".

Māris pagājušajā naktī dežurēja diennakts maiņā un savā apsarga būdiņā, kad divdesmit minūtes pāri vienpadsmitiem viņu iztrūcināja pamatīgs troksnis. Vīrietis izgāja uz ielas un ieraudzīja nolauztu gājēju pārejas ceļa zīmi, bet desmit metrus tālāk, ap koku bija "aptinies" kāds kūpošs auto.

"Mašīna brauca no Limbažu puses diezgan lielā ātrumā, varēja redzēt, ka tā mašīna bija diezgan stipri sasista. (..) Tā puse, kur atradās šoferis un blakussēdētājs, bija diezgan spēcīgi sasista," stāsta Māris.

Automašīnā atradās divi vīrieši. Garāmbraucēji apstājās un steigšus zvanīja mediķiem. Ieradās arī ugunsdzēsēji, kuri, izmantojot hidrauliskos instrumentus, centās cietušos atsvabināt. Ugunsdzēsēji avārijā cietušā "BMW" pasažieri izgrieza no auto apmēram 20 minūšu laikā.

"BMW" vadītājs ir vien 27 gadus vecs un joprojām atrodas ārstniecības iestādē. Blakussēdētājam, kurš no gūtajām traumām gāja bojā, bija 40 gadu.

Valsts policijas pārstāve Krista Andersone stāsta, ka saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tā rezultātā cietušajam nodarīti smagi miesas bojājumi, vai izraisīta cilvēka nāve.

Vadītājam draud cietumsods uz laiku līdz astoņiem gadiem un arī uz vairākiem gadiem atņemta autovadītāja apliecība. Policija vēl skaidro, vai šoferis sēdās pie stūres reibumā, taču aculieciniekam Mārim pēc redzētā par to šaubu neesot –  avarējušā "BMW" vadītājs bijis alkohola reibumā.

"Cik es saprotu, viņi bija lietojuši alkoholu. Tādā ātrumā tās mašīnas šeit parasti nebrauc. (..) Svētki ir, un alkohols dara savu," uzskata aculiecinieks Māris.

Video: "Degpunktā" sižets

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu