Kurucs sezonas pirmajā spēlē palīdz "Nets" sagraut "Warriors"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs otrdien ar trim punktiem sekmēja Bruklinas "Nets" uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas atklāšanas mačā savā laukumā pret seškārtējo līgas čempioni  Goldensteitas "Warriors".

Bruklinas "Nets" pieveica Goldensteitas "Warriors" ar 125:99 (40:25, 23:20, 36:26, 26:28).

Kurucs pirmajā mačā laukumā devās sešas minūtes un 36 sekundes, kuru laikā realizēja vienīgo trīspunktu metienu, kā arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu. Viņa rēķinā arī dalīts otrs sliktākais +/- rādītājs vienībā -9.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 26 punktiem bija Kairijs Īrvings. Pirmo reizi "Nets" kreklā pret savu bijušo komandu spēlējusī NBA zvaigzne Kevins Durents sakrāja 22 punktus, bet Keriss Leverts bez 20 punktiem tika arī pie deviņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm. 

Viesu rindās "double-double" - 20 punkti un desmit rezultatīvas piespēles - Stefenam Karijam, 19 punkti un sešas atlēkušās bumbas Džeimsam Vaizmenam, bet 13 punkti Endrjū Viginsam.

Vien pašā spēles sākumā pēc diviem precīziem Karija soda metieniem un Vaizmena bumbas trieciena grozā no augšas vadībā ar attiecīgi 2:0 un 4:2 izvirzījās "Warriors". Septītās minūtes izskaņā pēc Herisa trīspunktu metiena rezultāta starpība sasniedza 15 punktus (26:11), bet pirmās ceturtdaļas beigās iesniedzās trešajā desmitā.

Vairāk nekā 30 punkti komandu starpā pirmoreiz bija trešās ceturtdaļas piektajā minūtē, kad trīspunktu metienu grozā raidīja Spensers Dinvidijs, panākot 80:49, bet lielākais pārsvars spēlē - 38 punkti - tika sasniegts mača 42.minūtē pēc kārtējā "Nets" vienības trīspunktu metiena - 116:78.

Mirkli pirms tam laukumā bija devies arī Kurucs, kurš laukumā palika līdz fināla svilpei. Savus vienīgos punktus mačā viņš pēc Brūsa Brauna piespēles guva ar trīspunktnieku minūti un 21 sekundi pirms mača beigām, panākot 123:96 mājinieku labā. Vēl pēc 13 sekundēm viņš izcīnīja atlēkušo bumbu aizsardzībā.

Gatavojoties sezonai, "Nets" aizvadīja divas pārbaudes spēles un abās izcīnīja uzvaras - 119:114 pār Vašingtonas "Wizards" un 113:89 pār Bostonas "Celtics". Abās cīņās starp rezultatīvākajiem bija Durents un Ērvings, bet Kurucs laukumā tika pirmajā spēlē, kurā septiņās minūtēs guva piecus punktus.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

Video: "Nets" - "Warriors" spēles spilgtākie momenti

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu