"Tas tiešām ir apkaunojums..." Tramps kritizē ASV stimula čeku summas, ko saņem amerikāņi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Donalds Tramps.
Donalds Tramps. Foto: Joseph Sohm/shutterstock.com

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien noraidīja Kongresa pieņemto 900 miljardu dolāru vērto atbalsta paketi ekonomikai Covid-19 izraisītās krīzes laikā, nosaucot to par "apkaunojumu" un pieprasot vairāk nekā trīskāršot atbalsta maksājumus amerikāņiem.

Lai gan Tramps skaidri nepateica, ka viņš neparakstīs šo likumprojektu, kuru pirmdien pieņēma abas Kongresa palātas, viņš lika saprast, ka tas nav viņam pieņemams.

"Tas tiešām ir apkaunojums," Tramps paziņoja videovēstījumā tviterī.

"Es lūdzu Kongresu izdarīt labojumus šajā likumprojektā un palielināt smieklīgi mazo summu 600 ASV dolārus līdz 2000 dolāriem - vai līdz 4000 dolāriem [precētam] pārim," rakstīja Tramps. Viņš atsaucās uz paketē paredzēto tā dēvēto stimula čeku 600 dolāru apmērā, ko varēs saņemt lielākā daļa amerikāņu, lai, tērējot šos līdzekļus, stimulētu ekonomiku.

"Es arī lūdzu Kongresu nekavējoties atbrīvot šo likumdošanas aktu no izšķērdīgām un nevajadzīgām izdevumu pozīcijām, un vienkārši nosūtīt man pieņemamu likumprojektu."

Jaunā ekonomikas atbalsta pakete tika pieņemta Kongresā pēc mēnešiem ilgām sarunām starp demokrātiem un republikāņiem. Martā Kongress jau bija pieņēmis paketi 2,2 triljonu dolāru apmērā ekonomikas atbalstam koronavīrusa izraisītās krīzes laikā.

Jaunā pakete ir daļa no plašāka likumprojekta par 2,3 triljoniem dolāru, kas ietver arī valdības finansējumu nākamajam gadam. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu