Vīrietim Cēsīs piemēro sodu par viltus izsaukumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Vakar kāds vīrietis Cēsīs nepamatoti ziņojis Valsts policijai (VP) par ceļu satiksmes negadījumu, kur kāds autovadītājs uzbraucis gājējam, tādēļ viņam piemērots naudas sods, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Vakar, 22.decembrī, ap sešiem vakarā policija saņēma informāciju no kāda vīrieša par to ka, Cēsīs, Gaujas un Rīgas ielas krustojumā nenoskaidrots vadītājs, vadot nenoskaidrotu automašīnu, uzbrauca gājējam. Uz norādīto adresi, nekavējoties izbrauca policijas darbinieki un mediķi.

Pēc Vaskānes teiktā, ierodoties norādītajā adresē, policistus sagaidīja zvanītājs un paskaidroja, ka sniegtā informācija nav patiesa un apzināti nepamatoti izsauca speciālos dienestus. Vīrietis bija alkohola reibumā teju divas promiles un miesas bojājumi netika konstatēti.

Vīrietim jau iepriekš vairākkārt piemērots naudas sods par atrašanos alkohola reibumā sabiedriskā vietā, sacīja Vaskāne.

VP atgādina, ka par ugunsdzēsības un glābšanas, policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības vai citu speciālo dienestu apzināti nepamatotu izsaukšanu uzliek naudas sodu fiziskajai personai no 35-140 eiro, bet juridiskajai personai no 140-1400 eiro.

Savukārt par apzinātu informācijas izplatīšanu par nepatiesu notikumu vai apzinātu nepatiesa notikuma inscenēšanu, kā rezultātā ugunsdzēsības un glābšanas dienests, policija, neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests vai citi speciālie dienesti atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam pienākumam tiek iesaistīti reaģēšanā uz šādu informāciju vai notikumu, piemēro naudas sodu fiziskajai personai no 35-210 eiro, bet juridiskajai personai no 700-7100 eiro.

Vienlaikus policija atgādina, ka viens nepamatots izsaukums var apdraudēt kāda cita drošību vai veselību brīdī, kad patiešām nepieciešama operatīvo dienestu palīdzība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu