Vēstures grāmatas ir pārrakstītas - Mesi ar vārtu guvumu labo iespaidīgu Pele rekordu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: AFP/SCANPIX

Spānijas virslīgas čempionātā futbolā "Barcelona" otrdienas spēlē viesos guva trīs vārtus pret Valjadolidas "Real", un svarīgākie bija pēdējie, ar kuriem argentīnietis Lionels Mesi guva 644.vārtus Katalonijas granda labā un laboja "futbola karalim" brazīlietim Pelē līdz šim piederošo vārtu rekordu, kas sasniegts vienas komandas rindās.

Tas notika 65.minūtē pēc Kadri piespēles, "Barcelona" svinot uzvaru viesos ar 3:0 (2:0).

Vēl vārtus guva Klemāns Lenglē 21.minūtē un Martins Braitvaits 35.minūtē.

"Kad sāku spēlēt futbolu, nekad nedomāju, ka kaut kad labošu kādu rekordu, it īpaši ne tādu, ko sasniedzu šodien, labojot Pelē rekordu," Mesi pēc mača ierakstīja savā "Instagram" kontā.

"Es tikai varu pateikties visiem, kas man palīdzēja šo gadu laikā, - maniem komandasbiedriem, manai ģimenei, maniem draugiem un visiem, kas atbalsta mani katru dienu."

Tas ir vēl viens rekords Mesi, kurš pievienojās Barselonas vienībai 13 gadu vecumā

un sacensībās debitēja 17 gadu vecumā 2004.gadā.

Sestdien pēc tam, kad Mesi bija guvis savus 643. vārtus un panācis Pelē rekordu, brazīlietis viņu uzslavēja savā "Instagram" kontā.

"Kad jūsu sirds ir mīlestības pārņemta, ir grūti mainīt savu ceļu," viņš rakstīja. "Tāpat kā tu es zinu, kā ir mīlēt valkāt vienu un to pašu kreklu katru dienu. Tāpat kā tu es zinu, ka nekas nav labāks par vietu, kur mēs jūtamies kā mājās."

"Apsveicu ar vēsturisko ierakstu, Lionel. Bet pāri visam apsveicu ar skaisto karjeru Barselonā," viņš piebilda. "Tādi stāsti kā mūsējie, ka tik ilgi mīlat vienu un to pašu klubu, diemžēl futbolā būs arvien retāk. Es ļoti tevi apbrīnoju, Leo Mesi."

80 gadus vecais Pele 1956.gadā debitēja "Santos" rindās 15 gadu vecumā, klubā spēlējot līdz 1974.gadam un kopā piedaloties tā 665 spēlēs.

33 gadus vecais Mesi vasarā mēģināja tikt prom no "Barcelona" un bija neapmierināts, jo toreizējais prezidents Hoseps Marija Bartomeu atteicās atļaut viņam doties prom, nesaņemot par to samaksu.

Kopš tā laika kapteinis ir atkārtoti apliecinājis savu uzticību klubam, ar kuru viņš ir noslēdzis līgumu līdz pašreizējās sezonas beigām, lai gan joprojām ir daudz spekulāciju par viņa nākotni.

Mesi arī pieder rekords par lielāko "Ballon d'Or" uzvaru skaitu labākajam Eiropas klubos spēlējošajam futbolistam. Viņš ir arī pašreizējais balvas īpašnieks, to saņemot sesto reizi 2019.gadā. 2020.gadā balva Covid-19 pandēmijas dēļ netiks pasniegta.

Citā otrdienas mačā cīņā par pirmo vietu turnīra tabulā Sansevastjanas "Real Sociedad" savā laukumā piekāpās Madrides "Atletico" ar 0:2 (0:0).

Vārtus viesu labā 49.minūtē guva Mario Ermozo, bet 74.minūtē uzvaru nostiprināja Markoss Ļorente.

Vēl vienā cīņā "Valencia" mājās zaudēja "Sevilla" ar 0:1 (0:0).

Vienīgos vārtus mača 81.minūtē guva Suso.

"Atletico" ar 32 punktiem 13 spēlēs ir Spānijas čempionāta līderpozīcijās, par trim punktiem apsteidzot Madrides "Real", kam ir mačs vairāk, un par sešiem punktiem - Sansevastjanas "Real Sociedad", kam ir 16 spēles, un "Villareal", kas aizvadījusi 15 dueļus. Piektā ar 24 punktiem 14 cīņās ir "Barcelona", sestā ar 23 punktiem 13 mačos - "Sevilla".

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu