Vīrietis Indijā pamostas savu bēru laikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Kenny Orr/Unsplash

Kāds vīrietis Indijā ir atjēdzies un "augšāmcēlies" vislabākajā iespējamajā laikā - mirkli pirms savas apbedīšanas, vēsta vietējais ziņu portāls "Samayam".

Incidents noticis Indijas Čitoras apgabalā. Vīrietis atradues bezsamaņā zem koka vienā no vietējiem ciematiem un šādā stāvoklī pavadījis divas dienas.

Iedzīvotāji par to informējuši vietējās varas iestādes. Kad ieradušies mediķi, viņi vīrieti ir pasludinājuši par mirušu. Vīrieti ir bijis plānots apglabāt ciemata nomalē, taču, gatavojoties apbedīšanai, "mirušais" ir pamodies un pat apsēdies.

Viņš ticis nogādāts slimnīcā, taču dienu vēlāk no ārstējošās instances ir saņemtas ziņas par pacienta nāvi. Vietējā policija pašlaik veic padziļinātu izmeklēšanu.

Lai arī tas izklausās pēc šausmu filmas cienīga sižeta, "augšāmcelšanās" pēc nāves konstatēšanas ir gana bieži novērota parādība. Viens no slavenākajiem šādiem gadījumiem ir Annas Begenholmas veiksmīgā atgriešanās dzīvo statusā.

Zviedru radioloģe Anna Begenholma 1999. gadā devusies ar draugiem slēpot Skandināvijas kalnu masīvā, kad neveiksmīga manevra laikā viņa pakritusi un iegāzusies ledusaukstā upes ūdenī. Sievietes draugi viņu izvilkuši no straumes pēc pāris minūtēm, taču Annas dzīvības rādītāji ir bijuši ļoti vāji.

Izsaukti glābšanas dienesti, taču ceļā uz slimnīcu sievietes sirds ir beigusi pukstēt. Kad viņas nedzīvais ķermenis nogādāts slimnīcā, ārstiem tomēr izdevies viņu atdzīvināt par spīti ilgajam klīniskās nāves laikam.

Portāla "The Guardian" pieaicinātais ārsts Deivids Kokss paskaidrojis šo fenomenu sekojoši: "Strauja ķermeņa atdzišana apstādina sirdi, taču tajā pašā laikā aukstums samazina ķermeņa, un, svarīgākais, smadzeņu nepieciešamību pēc skābekļa. Ja dzīvībai nepieciešamie orgāni ir gana atdzesēti pirms sirds apstāšanās, ir iespējams aizkavēt šūnu bojāeju, kas mediķiem dod papildus laiku cilvēka dzīvības glābšanai".

Tieši tā arī noticis Begenholmas gadījumā - sieviete atdzīvojusies pēc trīs stundām bez kādiem dzīvības rādītājiem. Radioloģe no nepatīkamās situācijas atlabusi bez kādām ķermeņa un smadzeņu traumām.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu