Apollo.lv faili 2020 ⟩ Dzīvnieku nešpetnības

Foto: Andrey_Kuzmin/shutterstock.com
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

2020. gadā noticis ne mazums savdabīgu atgadījumu dzīvnieku pasaulē. Pateicoties sociālajiem tīkliem, vairāku mīluļu piedzīvojumi un "jociņi" guvuši plašu sabiedrības uzmanību gan Latvijā, gan visā pasaulē. Ieskaties! Portāls "Apollo.lv" apkopojis daļu no tiem.

Suns ar "saimnieka smaidu" 

Suņi nereti var sastrādāt visādas palaidnības - dārga kurpju pāra sakošļāšana, saimnieka gardumu čiepšana vai mēbeļu izārdīšana. Teju vienmēr suņu palaidnības ir pārāk smieklīgas, lai saimnieki ilgi spētu dusmoties uz mīluli. Nesen šāds pūkains palaidnis vārdā Tomass, kurš nočiepa saimnieka zobu protēzes, kļuva par interneta hītu.

Bens Kampbels no Mičiganas, ASV dalījās ar video, kur viņa pūkainais labākais draugs smaidīja viņam pretī ar pilnu muti zobiem - saimnieka protēzēm.

"Es nopirku zobu protēzes, lai pajokotos ar selfijiem karantīnas laikā, bet Tomass tās nozaga no galda un izdomāja pielaikot," Bens rakstīja pie video vietnē "Youtube".

Pa Spānijas ielām staigā "lauva" 

Parasti cilvēku uzmanību Spānijā piesaista buļļu skrējiens, taču marta sākumā policija saņēmusi izsaukumu uz kādu pilsētu Spānijas dienvidos, pa kuru it kā klaiņojot lauva.

Brīvdienās uztraukumu vietējiem Spānijas pilsētas iedzīvotājiem radījis liels dzīvnieks ar draudīga paskata matu ērkuli, radot iespaidu, ka ir lauva.

Apskatot bildi, iedzīvotāju bažas var saprast. Tomēr likumsargi, kas ieradās "lauvu" savaldīt, secināja, ka tas ir suns. Pēc saimnieka uzmeklēšanas, suns tika nogādāts atpakaļ mājās, taču kaimiņus šis fakts īpaši neiepriecināja.

Līdzīgs incidents notika pagājušogad, kad ziņu portāls saņēma informāciju par pa ielu klejojošu tīģeri, kas izrādījās jenots. Starp šo lielo suni un lauvu līdzību noteikti ir vairāk, īpaši ar matu sasuku, kas, kā var noprast, tiek veidots speciāli.

ASV vietējā kriminālā autoritāte - kaķis Džordans, kurš zog apavus

Džordans nav parasts mājas kaķis. Ūsainais ir īsts bieds apkaimes iedzīvotājiem, jo iemanījies nakts aizsegā zagt apavus.

Pavisam ierasta lieta šķiet, ka kaķis mēdz no galda nozagt ēdienu, taču kurpju zādzības šo spalvaino zvēru ir izvirzījusi jaunā līmenī, padarot par pasaules mēroga "kriminālo autoritāti". Džordans ir zaglis, kurš labprāt paņemtu visas iespējamās kurpes savās ķepās. Viņš patiešām izskatās lepns par izveidoto kolekciju.

Augusta sākumā ASV iedzīvotāja Bīdžeja Rosa sociālajā tīklā "Facebook" radīja grupu, kuras mērķis bija parādīt Džordana nelāgo ieradumu jeb patieso dabu. Kaķa īpašniece stāsta, ka mājdzīvnieks regulāri naktīs dodas laukā un mājās no sirojumiem atgriežas ar kurpēm mutē.

Sākotnēji ģimene bijusi neizpratnē, kā pagalmā uzrodas tik daudz apavu, tad pēc video novērošanas kameras uzstādīšanas viss kļuvis skaidrs - Džordanam ir ne vien mājas kaķa, bet arī "kurpju gangstera" nakts dzīve. 

"Viņš pārlec pāri sētai ar kurpi mutē, noliek to pagalmā un tad paskatās apkārt, it kā domādams, vai kāds viņu ir redzējis," atklāja kaķa saimniece.

Līdzīgus noziegumus Berlīnē pastrādājusi kāda lapsa, nozogot vairāk nekā 100 kurpes.

Ogres ezis un vārna kļūst par pasaules mēroga slavenībām 

Pavasarī internetā izplatījās video, kur kāds "Facebook" lietotājs Ogrē bija nofilmējis, kā vārna "kontrolē" eža darbības uz ceļa. Šis video kļuva par interneta sensāciju ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs.

Video redzams, kā vārna ar knābi baksta ezi un it kā mudina to ātrāk pamest ceļa braucamo daļu.

Diemžēl oriģinālo video autors no sava "Facebook" konta izņēmis. Tiesa, to "Youtube" iespējams atrast kanālā ar nosaukumu "Viral Hog".

Video "Youtube" līdz 2020. gada beigām noskatījušies teju 655 tūkstoši interneta lietotāju. 

Tā nebija vienīgā reize, kad 2020. gadā kāds ezis kļuvis par interneta slavenību. Jūnija sākumā Anglijā bija novērots ļoti neparasts skats. Kopīgu maltīti ieturēja divi dzīvnieki, kas parasti viens pret otru tik draudzīgi neizturas - ezis un lapsa.

Pa Rīgas centru pastaigājas alnis, kurš kavē vilcienu satiksmi

20. oktobra rītā vairāki Grīziņkalna iedzīvotāji pamanīja, ka pa ielām klīst lielākais meža dzīvnieks – alnis. Cilvēki zvanīja policijai un likumsargi, piesaistot veterinārus uzsāka aktīvu aļņa vajāšanu, lai tas nenodarītu pāri ne sev, ne apkārtējiem.

 Dzīvnieks izrādījās ļoti izmanīgs un no aplenkuma Grīziņkalnā tika ārā, attopoties pie dzelzceļa. Netālu no Matīsa kapiem alnis nolēma krūmos atvilkt elpu. Šo brīdi meistarīgi izmantoja Daktera Beinerta klīnikas veterinārārsti.

Kad vienā brīdī jau šķita, ka alnis no trankvilizatora devas varētu saļimt, tas pēkšņi atguvies un pa sliedēm turpinājis ceļu Rīgas centra virzienā.

Iztraucējis dzelzceļa satiksmi, alnis tomēr nolēma, ka ilgi vagonos esošajiem pasažieriem nevar likt gaidīt. Dzīvnieks no dzelzceļa nokāpa Zaķusalā, bet pēc tam metās peldus. Bet, neskatoties uz to, alnim izdevās atgriezties Zaķusalas krastmalā un pazust biezajā krūmājā.  Vēlāk alnis manīts atvēsinoties Daugavā pie Lucavsalas. Dzīvnieks notverts Zaķusalā un pēc tam nogādāts mežā pie Liepājas.

Arī Igaunijā noticis līdzīgs atgadījums, kurā alnis pastaigājies pa pilsētu.

Palaidnīga koala kļūst par Ziemassvētku eglītes rotājumu 

Adelaidē, pilsētā Austrālijas dienvidos, koala ielauzās kādās mājās, uzkāpa uz Ziemassvētku eglītes un "izlikās par rotājumu". Dzīvnieks esot atteicies labprātīgi nokāpt no izpušķotā koka.

Mājas iedzīvotāji izsauca koalu īpašo glābšanas dienestu. Speciālisti ieradās pēc izsaukuma un noņēma dzīvnieku no Ziemassvētku eglītes, bet koala, kuru saucot par Dafni, to atteicās atstāt: viņa pieķērās zariem, nometa rotājumus un neapmierināti šņāca.

Drīz Dafne tika noņemta no koka un atgriezta sev atbilstošā dzīvotnē. Cerams, ka svētku noskaņās.

Rudā viltniece smejoties bēg prom no "nozieguma" vietas 

Aprīlī, kamēr kāda sieviete filmēja sevi trenējamies ar mobilo tālruni, kāda nešpetna lapsa nočiepa viņas telefonu.

Sieviete teju vispār nepaspēja uzsākt savu treniņu, kad lapsa jau bija pagrābusi viņas viedtālruni un metusies bēgt, ķiķinot par savu jauno ieguvumu.

Lapsa pat nenojauta, ka viņas viltīgā bēgšana tika ierakstīta video. Drīz vien zvērs tika noķerts.

Slavenības statusu internetā iemanto kaķis - pianists

Par interneta sensāciju kļuva kaķis, kurš, spēlē mazas klavierītes, lai paziņotu, ka vēlas ēst.

Video, ko ķepaiņa īpašniece ievietoja "Twitter" un "TikTok", redzams, kā kaķis nospiež klavieru taustiņus. Uz jautājumu, kad ir vakariņu laiks, dzīvnieks atbild ar skumju ņaudienu. Īpašniece viņam atbild, ka tas ir tikai pēc divām stundām. 

Septiņgadīgais runcis Vinslovs ticis pie mūzikas instrumenta pirms dažiem gadiem, kad viņa īpašniece meklējusi veidu, kā kaķi nomierināt brīžos, kad slikti uzvedies.

Kaķa īpašniece pastāstīja, ka dzīvnieks ar laiku iemācījies izmantot klavieres ne tikai, lai signalizētu, ka ir izsalcis, bet arī tad, kad vēlas, lai kastītē nomaina smiltis, un pat gadījumos, kad vienkārši grib, lai viņam pakasa zodu.

Video strauji guva popularitāti sociālajos tīklos, pusotras nedēļas laikā "Twitter" tas tika skatīts gandrīz miljons reižu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu