Izbijis bandas loceklis iegūst balvu "Gada skolotājs"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: facebook/Darrion_Cockrell

Kad Darions Kokrels 10 gadu vecumā pievienojās bandai, viņš nekad nedomāja, ka viņam būs stabila ģimenes dzīve, koledžas grāds un Misūri 2020. gada balva "Gada skolotājs", vēsta "Fox13 News".

34 gadus vecais Darions Kokrels pasniedz fizisko izglītību Sentluisas Krestvudas pamatskolā. Studentu komiteja viņu izvēlējās kā "Gada skolotāju". Darions kļuvis par pirmo "Gada skolotāju" vīrieti kopš 2015. gada.

Kokrels piedzima ģimenē, kurā gan tēvs, gan māte bija atkarīgi no narkotikām. Viņa tēvs tika noslepkavots, kad viņam bija tikai 4 gadi. Kokrels atklāja, ka viņu adoptēja vietējā banda. 

Kokrels stāstīja, ka, būdams pusaudzis, viņš izdemolējis apkārtni, sitis logus un aplaupījis cilvēkus. Zemākais punkts bijis tad, kad viņam ticis iedots nazis, lai viņš nogalinātu bijušo bandas vadītāju. 

Viņa nu jau mūžībā aizgājusī vecmāmiņa cīnījās, lai rūpētos par Darionu, viņa brāļiem un māsām, un jaunietis iekļuva audžuģimeņu meklēšanas sistēmā. Savu vidusskolas padomnieci, kura kļuva par Dariona likumīgo aizbildni, viņš uzskaitīja par glābiņu.

"Šī sieviete kļuva burtiski par manu mammu. Viņa man joprojām ir kā māte," viņš sacīja. Kokrels sacīja, ka tad, kad viņam bija 14 gadi, atrodoties audžuģimeņu sistēmā, viņa skatījums uz dzīvi sāka mainīties.

"Es saņēmu palīdzību, kas man bija nepieciešama garīgi, sociāli, emocionāli," sacīja Kokrels.

Pēc tam viņu adoptēja vidusskolas futbola treneris. Viņš cītīgi apmeklēja un pabeidza Misūri universitāti. Kokrels sacīja, ka ir pateicīgs, ka saņēmis Misūri augstāko pasniedzēju godu.

"Tā ir pārsteidzoša sajūta. Pat kā fiziskās izglītības skolotājs jūs joprojām varat būt gada skolotājs," sacīja Kokrels. Darions ir precējies, un viņam ir 3 gadus vecs dēls. Viņš stāstīja, ka daudzi viņa studenti pirms balvas saņemšanas nemaz nezināja viņa izcelsmi.

"Neatkarīgi no tā, cik grūti viss šķiet, neatkarīgi no tā, cik tumšas un depresīvas ir dienas, atcerieties, ka katru dienu, kad jūs elpojat, jums ir izvēle. Jums ir izvēle izkļūt no situācijas, kurā atrodaties," nobeigumā piebilda Darels. 

Vairāk par Dariona stāstu uzziniet zemāk esošajā "YouTube" videoklipā!

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu