Skaties un klausies! ⟩ Balanas ģimene uzbur Ziemassvētkus labdarības meistarklasēs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

No 18. līdz 20. decembrim "Roche Latvija" vēsturiskajā ēkā norisinājās meistarklases jaunajiem vijolniekiem un čellistiem, kuras pirmo reizi Latvijā pasniedza starptautisku slavu guvušas mūziķes Kristīne un Margarita Balanas. Kopumā meistarklasēs piedalījās 20 dalībnieki no 13 Latvijas mūzikas skolām un vidusskolām, turklāt vēl 11 jaunajiem mūziķiem atsevišķi tika nodrošinātas privātstundas ar Kristīni un Margaritu.

Gan meistarklašu dalībniekiem, kas bija vecumā no 7 līdz 18 gadiem, gan viņu pedagogiem tā bija unikāla pieredze, jo pasaules praksē meistarklasēs atzīti mūziķi lielākoties strādā tikai ar vecākiem audzēkņiem. Nodarbības skatītājiem bija pieejamas tiešraidē "Balanas Classical" sociālajos tīklos, un kopumā tika skatītas vairāk nekā 50000 reižu.  

Kristīne un Margarita Balanas saka: "Mēs ļoti vēlējāmies dalīties pieredzē arī ar pašiem visjaunākajiem un motivēt strādāt tālāk. Ir ārkārtīgi svarīgi  saņemt uzmundrinājumu jau agrā vecumā, tieši tāpēc vēlējāmies organizēt šīs meistarklases, lai bērni noticētu sev un dzirdētu padomus no koncertējošiem mūziķiem. Esam patiesi saviļņotas par šīm trim dienām, sastapšanos ar jaunajiem Latvijas talantiem un brīnišķīgajām atsauksmēm!"

Arī paši dalībnieki un viņu pedagogi atzīmējuši nenovērtējamo pieredzi un iedvesmu, kas iegūta meistarklasēs: "Šajā tumšajā, dīvainajā laikā jūs dāvinājāt tik daudziem bērniem, vecākiem un pedagogiem īstu Ziemassvētku sajūtu. Jūs rosinājāt motivāciju mācīties un attīstīt savu talantu. Īpaši mazo mūzikas skolu bērniem šī bija nenovērtējama iespēja un pieredze!"

Meistarklases noslēdzās ar virtuālu Galā koncertu ar dalībnieku priekšnesumiem. Vairākiem dalībniekiem šīs meistarklases bija pati pirmā publiskā uzstāšanās, turklāt katrs no audzēkņiem saņēma profesionālu videoierakstu ar savu priekšnesumu.

Par godu meistarklasēm vijolnieks Roberts Balanas arī radīja īpašu aranžējumu Mārtiņa Brauna dziesmai "Saule, Pērkons, Daugava", kuru dalībnieki iespēlēja katrs atsevišķi. Skaņdarba video tiks publicēts pirms Jaunā gada.  

Nodarbību ierakstus un noslēguma koncertu vēljoprojām ir iespējams noskatīties "Balanas Classical" "Facebook" lapā.   

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu