Krievijas likumdevēji atbalsta cietumsodus par apmelošanu tīmeklī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dators. Ilustratīvs attēls.
Dators. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Krievijas parlamenta apakšnams trešdien, 23. decembrī, atbalstījis likumprojektu, kas paredz brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem par apmelojumu izplatīšanu tīmeklī un medijos.

Likumprojekts pieņemts otrajā un uzreiz arī trešajā, galīgajā, lasījumā.

Likumprojekts, kas vēl ir jāapstiprina augšpalātai un jāparaksta prezidentam Vladimiram Putinam, lai tas kļūtu par likumu, izsaucis Kremļa oponentu kritiku.

Likumu varasiestādes varēs izmantot, lai apcietinātu kritiķus un apslāpētu neapmierinātības izpausmes, norāda iniciatīvas oponenti.

Par apmelojumu izplatīšanu tīmeklī draud līdz diviem gadiem cietumā un līdz miljonam rubļu (10 900 eiro) liels naudassods.

Ja apmelojošas apsūdzības izplatītas par izvarošanu vai citiem smagiem noziegumiem, draud līdz pieciem gadiem cietumā, paredz likumprojekts.

Ja likumprojekts kļūs par likumu, tas būtu jāizmanto pret varas pārstāvjiem, rosina Kremļa kritiķis Aleksejs Navaļnijs.

"Es ļoti labi atceros, kā Putins šovasar pasludināja uzvaru pār koronavīrusu," tviterī sarkastiski norādīja Navaļnijs, atgādinot par pandēmijas vilni, kas sākās drīz pēc šiem Putina izteikumiem.

Krievija pēdējo gadu laikā ieviesusi stingrākus likumus interneta jomā, liekot tīmekļa pārlūkiem dzēst atsevišķus meklēšanas rezultātus, bet ziņapmaiņas sistēmām dalīties ar šifrēšanas atslēgām ar drošības dienestiem.

Aizadītajā gadā Krievijā tika ieviesti jauni naudassodi par varasiestāžu aizainošanu tīmeklī un viltus ziņu izplatīšanu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu