Tramps apžēlo 26 cilvēkus, tostarp sava znota tēvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Donalds Tramps.
Donalds Tramps. Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien apžēloja 26 cilvēkus, tai skaitā sava znota Džareda Kušnera tēvu, un samazināja sodus trim cilvēkiem, paziņoja Baltā nama administrācija.

Tramps apžēloja arī savas 2016.gada vēlēšanu kampaņas štāba vadītāju Polu Manafortu un savu ilggadējo sabiedroto Rodžeru Stounu.

Otrdien Tramps bija apžēlojis 15 cilvēkus, tai skaitā viņam uzticamus republikāņu politiķus, un samazinājis sodus vēl pieciem cilvēkiem.

Trampa znota tēvs, nekustamo īpašumu attīstītājs Čārlzs Kušners 2004.gadā atzina savu vainu vairākās apsūdzībās, tostarp nodokļu nemaksāšanā un liecinieku uzpirkšanā.

Čārlzam Kušneram 2005.gadā tika piespriests divu gadu cietumsods, no kuram viņš izcieta 14 mēnešus un tika atbrīvots 2006.gada augustā. Pēc atbrīvošanas viņš atsāka karjeru nekustamo īpašumu jomā. Sodāmības dēļ Čārlzam Kušneram tika aizliegts praktizēt kā advokātam Ņūdžersijas, Ņujorkas un Pensilvānijas štatos.

Viņa apžēlošanu daudzi paredzēja, ņemot vērā ģimenes saites ar Trampu. Džareds Kušners ir Trampa meitas Ivankas vīrs un prezidenta padomnieks. 

Manafortam bija piespriesti septiņarpus gadi cietumā par krāpšanos ar nodokļiem un banku darījumiem, kā arī par sazvērestību. Tā kā viņš tika atzīts par vainīgu tikai federālos noziegumos, Tramps varēja viņu apžēlot. 

Manaforts bija starp tiem, kas notiesāti saistībā ar īpašā prokurora Roberta MIllera veikto izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās.   

Republikāņu partijas ilggadējais līdzstrādnieks un viens no Trampa tuvākajiem uzticības cilvēkiem Stouns pērn novembrī tika notiesāts par melošanu Kongresam, liecinieka ietekmēšanu, un šķēršļu likšanu Pārstāvju palātas izmeklēšanai lietā par Trampa kampaņas iespējamo sadarbību ar Krieviju, lai ietekmētu 2016.gada vēlēšanas.

Stounam februārī tika piespriesti 40 mēneši cietumā par Kongresa izmeklēšanas kavēšanu, bet tiesnese Eimija Brēmane Džeksone paziņoja par sprieduma izpildes atlikšanu. Tramps jūlijā mīkstināja Stounam piespriesto sodu, paglābjot viņu no cietumsoda izciešanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu