KNAB sodījis bijušos Talsu mērus un citas pašvaldības amatpersonas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
KNAB. Ilustratīvs attēls
KNAB. Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šogad par dažādiem pārkāpumiem administratīvi sodījis divus iepriekšējos Talsu novada mērus, kā arī citas Talsu pašvaldības amatpersonas, liecina informācija biroja mājaslapā.

KNAB informācija liecina, ka Edgars Zelderis kā Talsu novada domes priekšsēdētājs 2017.gadā izdevis rīkojumu "Par finanšu līdzekļu pārskaitīšanu", pamatojoties uz kuru auditorei segti viesnīcas izdevumi 440 eiro apmērā, ko neparedzēja 2017.gada uzņēmuma līgums. Tādējādi viņš neesot ievērojis Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma prasības un pārkāpis likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".

Zelderim par minēto piemērots 110 eiro sods, kas samaksāts decembrī.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Zelderis neuzticības balsojumā mēra amatu zaudēja 2018.gada vasarā. Viņa vietā stājās Dainis Karols, taču maijā arī viņu gāza no amata. Patlaban Karols ir domes priekšsēdētājas vietnieks.

Karolu kā Talsu mēru KNAB sodījis pat trīs reizes. Vienā gadījumā Karols, izdodot rīkojumu pašvaldības amatpersonai par papildus pienākumu veikšanu izmaksāt piemaksu, neievēroja Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu. Par to viņš sodīts ar 100 eiro naudas sodu, kas samaksāts šogad septembrī.

Savukārt otrā gadījumā Karols domes sēdē, piedaloties lēmuma pieņemšanā par nekustamā īpašuma Ruģēna ielā nomas līguma slēgšanu ar privātu kapitālsabiedrību, neievēroja Publiskas personas mantas iznomāšanas noteikumu prasības un Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likumu. Karols par to tika sodīts ar 140 eiro naudas sodu, ko viņš samaksāja šogad septembrī.

Par Ruģēna ielas īpašuma gadījumu KNAB šogad sodījis arī 12 citus Talsu novada domes deputātus, tostarp pašreizējo domes priekšsēdētājas vietnieku Normundu Tropiņu. Sodi piemēro amplitūdā no 80 līdz 110 eiro.

Trešajā gadījumā Karols noslēdzis līgumus un parakstījis vienošanos ar kapitālsabiedrību, kurā ienākumus gūst viņa radiniece. Par to viņam piemērots 80 eiro naudas sods, kas samaksāts šogad maijā.

Savukārt pašreizējo domes priekšsēdētājas vietnieku Tropiņu KNAB šogad sodījis arī par to, ka, izdodot rīkojumu par papildus pienākumu veikšanu un piemaksu noteikšanu pašvaldības amatpersonai, viņš neievēroja Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu. Tropiņš par to saņēmis 80 eiro naudas sodu, kuru samaksājis augustā.

KNAB šogad par pārkāpumiem sodījis arī citas Talsu novada pašvaldības amatpersonas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu