Džokovičs, Federers, Bārtija un citi vadošie tenisisti pieteikušies dalībai "Australian Open"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: SIPA/Scanpix

Nākamās sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - "Australian Open" - piedalīties plāno ranga pirmais numurs Novaks Džokovičs, traumu dziedējošais Rodžers Federers, amerikāniete Serēna Viljamsa un Ešlija Bārtija, kā arī vēl citi vadošies planētas tenisisti.

Par spožo sastāvu sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā paziņoja sacensību direktors Kreigs Tailijs.

Jau iepriekš Federers, kuram kreisajā ceļgalā tika veiktas divas operācijas, medijiem atklāja, ka nav pārliecināts par savu dalību sezonas pirmajā "Grand Slam", jo vēl nejūtas par visiem 100% gatavs.

Tikmēr nepilnas divas nedēļas vēlāk pieredzējušais šveicietis jau bija nokļuvis Dohā, kur turpina gatavoties jaunajai sezonai. Austrālijā viņam ir iespēja izcīnīt savu septīto uzvaru karjerā šajā turnīrā.

Tāpat "Grand Slam" turnīrā plāno piedalīties Viljamsa, kura nākamgad svinēs savu 40.jubileju, bet aizvien lūko atkārtot leģendārās Margaretas Kortas iespēto - 24. "Grand Slam" tituli.

Zīmīgi, ka Viljamsa pēdējo "Grand Slam" trofeju izcīnīja 2017.gadā Austrālijā, kad bija stāvoklī.

"Nākamgad Austrālijā būs tik daudz īpaša. Serēna lūkos izcīnīt savu astoto titulu šeit, bet Novaks, kurš brīžiem šķiet neapturams mūsu kortos, var tikt pie devītā panākuma," piebilda Tailijs.

Nākamā gada Austrālijas atklātais čempionāts notiks trīs nedēļas vēlāk nekā ierasts, turnīram sākoties 8.februārī. Zināms, ka spēles klātienē fani varēs vērot, nepārsniedzot 50% no konkrētās halles ietilpības.

Organizatori arī iepriekš informējuši spēlētājus, ka pēc ierašanās Austrālijā, viņiem 14 dienas būs jāpavada karantīnā, tomēr šajā laikā būs iespēja trenēties līdz pat piecām stundām dienām. Tenisistiem gan jārēķinās ar regulāriem Covid-19 testiem.

Vispirms no 10. līdz 13.janvārim Dohā norisināsies kvalifikācija, bet pēc tam tenisisti dosies uz Austrāliju, kur divas nedēļas atradīsies "burbulī". Sportisti dzīvos speciāli pielāgotās viesnīcās un piecas stundas dienā varēs aizvadīt treniņus kortos.

Pirms tam turpat Melburnā norisināsies ATP 250 sērijas turnīrs, bet no 31.janvāra līdz 7.februārim šajā pašā pilsētā paredzēti vēl divi ATP 500 sērijas turnīri.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu