F-1 nākamās sezonas debitantam Mazepinam pēc skandāla netiks liegta iespēja piedalīties sacīkstēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ņikita Mazepins
Ņikita Mazepins Foto: SIPA/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) komanda "Haas" Krievijas pilotam Ņikitam Mazepinam neliegs nākamsezon vadīt bolīdu, lai arī iepriekš nosodīja viņa "necienīgo rīcību internetā".

Jau ziņots, ka 21 gadu vecais krievs Mazepins sociālajos medijos ievietotajā un pēc tam no turienes izdzēstajā videoklipā nepiedienīgi pieskārās sievietei automašīnas aizmugurējā sēdeklī.

Mazepins publicētajā video materiālā sieviete brīdi vēlāk redzama piesedzot savas krūtis. Tāpat konkrētā sieviete uz Mazepina rīcību atbildēja ar vidējā pirksta žestu.

Vēlāk "Haas" uzsāka iekšējo izmeklēšanu un publiski nosodīja jaunā pilota rīcību. Nosodījumu publiski pauda arī Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) vadība.

Mazepins neilgi pēc tam atvainojās par savu rīcību, bet trešdien komanda apstiprināja, ka neliegs jaunajam pilotam nākamsezon startēt kopā ar pārinieku Miku Šūmaheru.

""Haas" komanda atkārtoti vēlas apliecināt, ka nākamsezon mūsu bolīdus vadīs Miks Šūmahers un Ņikita Mazepins," teikts vienības paziņojumā.

Abi piloti šajā sezonā brauca "Formula-2" (F-2) seriālā, Šūmaheram tiekot kronētam par čempionu. Viņi nākamsezon aizvietos francūzi Romēnu Grožānu un dāni Kevinu Magnusenu.

21 gadu vecais "Hitech Grand Prix" komandas braucējs Mazepins šosezon "Formula 2" braucēju kopvērtējumā ieņēma piekto vietu. Krievam otrajā sezonā šajā sacensību kategorijā ir divas uzvaras posmos - Silverstonā un Mugello, kā arī vēl četri goda pjedestāli un divi ātrākie apļa laiki sacīkstēs.

Mazepins 2015.gadā beidza braukt ar kartingu automobiļiem, startējot "Formula Renault 2.0 NEC" sacensībās. Pēc tam pirms pārejas uz "GP3" sēriju 2018.gadā divas sezonas aizvadītas FIA "Formula 3" Eiropas čempionātā. Pēdējās divās sezonās startēts "Formula 2" sacensībās.

LETA jau ziņoja, ka F-1 sezona 21.martā sāksies Austrālijā, bet 5.decembrī noslēgsies Abū Dabī. Nākamsezon plānots aizvadīt 23 sacīkstes, kas ir rekordliels skaits.

Jau šajā sezonā F-1 sacensību rīkotāji vēlējās aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu - 22 - taču Covid-19 dēļ tika aizvadīti 17 etapi.

Šosezon jau septīto reizi karjerā par F-1 čempionu tika kronēts "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, viņam atkārtojot leģendārā Mihaela Šūmahera iespēto.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu