Video ⟩ Atkritumos izglābts kaķis kļuvis par Krievijas pilsētas goda pilsoni un ministres "vietnieku"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunais Uļjanovskas "goda pilsonis".
Jaunais Uļjanovskas "goda pilsonis". Foto: Uļjanovskas apgabala Vides ministrija

Krievijā, Uļjanovskā no nāves izglābts kāds atkritumu izgāztuvē atrasts kaķis. Kaķa glābšanas operāciju tikusi filmēta ar novērošanas kamerām un vēlāk guvusi lielu popularitāti sabiedrības vidū. Peļu junkurs kļuvis tik slavens, ka ieguvis vietējo "goda pilsoņa" titulu un ieguvis jaunu "amatu", neoficiāli kļūstot par apgabala Vides ministra vietnieku, ziņo medijs "Reuters". 

Uļjanovskas apgabalā, kas atrodas aptuveni 700 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Maskavas, pirmdien novērošanas kamerās fiksēts īpatnējs moments. Vietējās atkritumu šķirošanas rūpnīcas strādnieks Mihails no konveijera lentes izrāvis baltu plastmasas maisiņu, kuru attaisot vaļā, atklājis melnu runci.

"Maisiņa iekšpusē sajutu kaut ko mīkstu," vietējiem medijiem stāsta Mihails, kuru vietējās varas iestādes apbalvojuši par ķepaiņa glābšanu. 

"Es nedaudz atplēsu maisiņu vaļā un redzēju actiņas, kuras skatījās uz mani," turpina Mihails.

Kaķa glābšanas operācijas video no novērošanas kamerām vēlāk tika pārraidīts televīzijā un sociālajos tīklos, padarot runci par vietējo slavenību. Ķepaini pie sevis uzņēmusi Uļjanovskas apgabala Vides ministrija un neoficiāli viņam piešķīrusi Vides ministra vietnieka amatu. 

Ministrijas attēlos redzams, kā ņaudētājs gozējas vides ministres Gulnāras Rakmatulinas krēslā un izpēta jauno "darbavietu". 

Uļjanovskas apgabala Vides ministrija ir uzsludinājusi valsts mēroga konkursu par kaķa vārda izvēli. Pēc veterinārārsta pārbaudes atklājies, ka ķepainis ir pie labas veselības.

"Es vēlos vērsies pie mājdzīvnieku saimniekiem: atcerieties, ka jūs esat atbildīgi par tiem, kurus esat pieradinājuši. Ja jūs vairs nevarat turēt savu mājdzīvnieku mājās, jūs vienmēr varat to atstāt labās rokas vai aizvest uz patversmi," paziņoja ministre. 

Foto: Uļjanovskas apgabala Vides ministrija
Foto: Uļjanovskas apgabala Vides ministrija

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu