"Budweiser" atzīmē Mesi rekordu, nosūtot alus pudeles vārtsargiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: AFP/SCANPIX

ASV alus darītava "Budweiser" ir savdabīgi atzīmējusi argentīnieša Lionela Mesi vārtu gūšanas rekordu vienā klubā, nosūtot 644 alus pudeles tiem 160 vārtsargiem, kurus viņš ar šiem vārtiem ir sarūgtinājis, ceturtdien vēstīja tīmekļa vietne "Yahoo".

Mesi otrdien Spānijas čempionāta uzvarā izbraukumā ar 3:0 pār Valjadolidas "Real" pārspēja visu laiku labākā futbolista brazīlieša Pelē rekordu - 643 vārti viena kluba rindās -, gūstot trešos vārtus Barselonas vienības labā un savus 644.vārtus "Barcelona" sastāvā.

Pelē 643 vārtus guva Brazīlijas klubā "Santos" no 1956. līdz 1974.gadam.

Alus darīšanas gigants "Budweiser" savdabīgi atzīmējis Mesi rekordu, nosūtot 644 īpašas alus pudeles putu visiem vārtsargiem, kuriem Mesi ir iesitis vārtus "Barcelona" kreklā.

Pudeles ir numurētas. Katrai no tām piešķirts vairāk nekā 16 gados kopā ar "Barcelona" gūto vārtu guvuma numurs.

Daudzi no vārtsargiem saņems vairāk nekā vienu pudeli, jo 33 gadus vecais argentīnietis ir pārspējis 160 dažādus vārtsargus.

Spānijas virslīgā Djego Alvess desmit gadu laikā kopā ar "Almeria" un "Valensia" no Mesi cieta 21 reizi un ir pirmais vārtu zaudētāju sarakstā. Bijušais Madrides "Real" vārtu sargs Ikers Kasiljass ir nākamais rekordista "upuru" sarakstā. Kasiljasu, kurš pārstāvēja barseloniešu sīvāko konkurentu Madrides "Real" un 2015.gadā pameta "La Liga", dodoties uz Portugāli, Mesi pārspēja 17 reizes.

Citi alus saņēmēji, tostarp Madrides "Atletico" pārstāvis Jans Oblaks un Turīnas "Juventus" leģenda Džanluidži Bufons, saņēma pudeles ar attiecīgi 488. un 514.numurs.

"Šajā spēlē nevieni vārti nav viegli," īsā rekordam par godu sagatavotā "Budweiser" videoklipā saka Mesi.

Tomēr viņu apturēt ir vēl grūtāk, kā pierāda šīs 644 pudeles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu