Džeimss uzvarā pār "Mavericks" kļūst par Ziemassvētku spēļu otru rezultatīvāko basketbolistu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lebrons Džeimss
Lebrons Džeimss Foto: Reuters/ScanPix

Lebrons Džeimss piektdien kļuva par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Ziemassvētku spēļu otru visu laiku rezultatīvāko basketbolistu, kamēr viņa pārstāvētā Losandželosas "Lakers" svinēja uzvaru.

NBA čempione "Lakers" savā laukumā ar rezultātu 138:115 (33:30, 36:27, 30:28, 39:30) uzveica Dalasas "Mavericks", kas sezonas sākumā spēlē bez viena no līderiem, latvieša Kristapa Porziņģa.

Džeimss šajā mačā izcēlās ar 22 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un desmit rezultatīvām piespēlēm. Viņš kopumā 15 Ziemassvētku spēlēs guvis 383 punktus, kas ir par sešiem vairāk nekā Oskaram Robersonam, bet par 12 mazāk nekā Kobem Braientam.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 28 punktiem bija Entonijs Deivis, bet bez Džeimsa 22 punktus guva arī Montrezls Herels.

"Mavericks" komandā rezultātu veidoja pamatpiecinieka spēlētāji. Ar 27 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Luka Dočičs, bet pa 17 punktiem guva Džošs Ričardsons un Trejs Bērks.

"Lakers" uzvarēja cīņu zem groza - atlēkušajās bumbās 53/27. Vēl izteiktāks Losandželosas komandas pārsvars bija otro iespēju punktos - 35:0.

"Mavericks", kas sezonu iesākusi ar diviem zaudējumiem, paliks turpat Losandželosā, kur svētdien tiksies ar "Clippers" komandu.

"Clippers" piektdien viesos ar 121:108 (32:26, 40:29, 26:24, 23:29) pieveica Denveras "Nuggets".

Losandželosas vienībā ar 23 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Pols Džordžs, 21 punkts bija Kavai Lenardam, bet 13 punktus guva un desmit bumbas zem groziem izcīnīja Nikolā Batums.

Ceturtās ceturtdaļas vidū Lenardam spēle noslēdzās, jo sadursmē ar Serži Ibaku komandas biedrs viņam ar elkoni trāpīja pa seju.

"Viņš varēja piecelties un paša spēkiem pamest laukumu, tā ka viss būs kārtībā," pēc spēles komentēja "Clippers" galvenais treneris Tairons Lū.

"Nuggets" vienībā ar 24 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un desmit rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Nikola Jokičs, bet 23 punkti bija Džamalam Marejam.

Citā spēlē Milvoki "Bucks" mājās ar 138:99 (33:25, 33:31, 34:20, 38:23) sagrāva Goldensteitas "Warriors".

"Bucks" komandā ar 31 punktu rezultatīvākais bija Kriss Midltons, bet Jannis Adetokunbo pievienoja 15 punktus un 13 atlēkušās bumbas.

Viesiem ar 19 punktiem atzīmējās Stefans Karijs, kurš realizēja vien divus no desmit tālmetieniem, bet 18 punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Džeimsam Vaizmenam. 

Karijs piektdien kļuva par "Warriors" otru visu laiku rezultatīvāko basketbolistu. Viņš "Warriors" kreklā guvis 16 454 punktus, kas ir par septiņiem vairāk nekā Rikam Berijam. Visu laiku rezultatīvākais šajā vienībā bijis Vilts Čemberleins, kurš savulaik guva kopā 17 783 punktus.

Jau ziņots, ka latviešu basketbolistam Rodionam Kurucam piektdien tika atvēlēts simbolisks spēles laiks, kamēr viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" izbraukumā ar rezultātu 123:95 (26:22, 25:32, 35:23, 37:18) pārspēja Bostonas "Celtics", svinot otro panākumu sezonas otrajā spēlē.

Ar 37 punktiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un sešām atlēkušajām bumbām pret savu bijušo komandu izcēlās Karijs Ērvings, kurš realizēja septiņus no desmit tālmetieniem. Vēl "Nets" rindās ar 29 punktiem atzīmējās Kevins Durents.

Laukuma saimniekiem 27 punktus guva Džeilens Brauns un 20 punktus pievienoja Džeisons Teitams, abiem izcīnot pa astoņām atlēkušajām bumbām.

Citā mačā iepriekšējās sezonas fināliste Maiami "Heat" mājās ar 111:98 (29:26, 37:27, 22:26, 23:19) apspēlēja Ņūorleānas "Pelicans".

"Heat" aizsargs Dankans Robinsons sasniedza Ziemassvētku dienas spēļu rekordu, pirmajā puslaikā realizējot sešus trīspunktu metienus. Viņš to izdarīja astoņos mēģinājumos.

Viņš ar 23 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām bija arī rezultatīvākais "Heat" rindās, kaut gan otrajā puslaikā precizitāte no trīspunktu līnijas pazeminājās, otrajā puslaikā trāpot tikai vienu no pieciem tālmetieniem.

18 punktus un deviņas piespēles sakrāja Zorans Dragičs, par punktu mazāk - Bems Adebajo. Savukārt Džimijs Batlers spēli nepabeidza, jo sajuta sāpes labās kājas ceļgalā.

Viesiem lauvas tiesu punktu guva divi spēlētāji. Zaions Viljamsons sakrāja "double-double" - 32 punkti un 14 atlēkušās bumbas, bet Brendons Ingrems guva 28 punktus. 

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu