Jaunais britu Covid-19 paveids atklāts arī Spānijā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Laia Ros Padulles/Shutterstock

Madridē atklāti vismaz četri gadījumi, kad cilvēki ir inficējušies ar Lielbritānijā mutējušo koronavīrusa paveidu, kas tiek uzskatīts par lipīgāku un grūtāk nosakāmu, tā pavēstījis Madrides pašvaldības veselības aizsardzības padomnieks Antonio Sapatero.

"Pašlaik mēs esam apstiprinājuši četrus gadījumus, kad cilvēki ir inficējušies ar Lielbritānijā kopš septembra izplatīto Covid-19 vīrusa mutāciju, bet vēl trijos gadījumos ir aizdomās par to", sacījusi amatpersona.

Pirmais ar šo vīrusa paveidu inficētais cilvēks Spānijā ieradies no Lielbritānijas.

Pēdējās valstis, kurās iepriekšējās dienās bija fiksēta šī vīrusa mutācija, ir Japāna, Francija un Vācija. Vēl pirms tam bija zināms, ka minētais vīrusa variants ir konstatēts arī Nīderlandē, Dānijā, Islandē un Austrālijā.

Šodien pēcpusdienā arī ziņots, ka jaunais Lielbritānijā atklātais vīrusa variants ir konstatēts arī Zviedrijā, kur to "atvedis" kāds cilvēks, kurš Ziemassvētku brīvdienas bija nolēmis pavadīt kopā ar ģimeni Stokholmai kaimiņos esošajā Sörmland apgabalā.

Pārējo ģimenes locekļu koronavīrusa testi uzrādījuši negatīvu rezultātu.

Antonio Sapatero žurnālistiem atzina, ka līdz šim konstatētie saslimšanas gadījumi ar minēto vīrusa paveidu ne ar ko neatšķiras no citiem un slimība nenorit smagākā formā nekā šādos gadījumos ierasts.

14. decembrī Lielbritānijas Veselības ministrs Mets Henkoks paziņoja, ka britu zinātnieki atklājuši jaunu, mutējušu koronavīrusa paveidu, kas izplatās straujāk nekā iepriekš zināmās šī vīrusa cilmes. Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons sacīja, ka tas ir par 70% lipīgāks nekā līdz šim.

Saistībā ar sarežģīto epidemioloģisko situāciju Lielbritānijas dienvidaustrumos un Londonā kopš 20.decembra ir spēkā pastiprināti karantīnas ierobežojumi – tā sauktais ceturtais līmenis. Tas nozīmē, ka tie slēgti visi veikali, izņemot tos, kas tirgo pirmās nepieciešamības preces, kā arī trenažieru zāles, frizētavas un citas šāda veida iestādes. Daļa valstu pēc paziņojuma par jaunās vīrusa mutācijas izplatību ir pārtraukušas aviosatiksmi ar Lielbritāniju.

To, vai šāds vīruss varētu būt arī Latvijā, atbildīgās iestādes sola noskaidrot nākamās nedēļas sākumā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu